Bölünmeye giden üç şirketin hisselerinde sert düşüş!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 22 Kasım tarihinde 3 şirkete bedelsiz sermaye artırımı için onay…

Bölünmeye giden üç şirketin hisselerinde sert düşüş!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 22 Kasım tarihinde 3 şirkete bedelsiz sermaye artırımı için onay vermişti. SPK’dan onay alan Margün Enerji (MAGEN), Esenboğa Elektrik (ESEN) ve Naturel Yenilenebilir Enerji (NATEN), bedelsiz bölünme sonrasında sert düşüş gösterdi. İşte detaylar!

SPK’dan bedelsiz sermaye artırımı için onay alan üç şirket, 29 Kasım tarihinde bölünmeye gitti. Ancak bedelsiz sermaye artırımları, üç şirkete de ilk gün düşüşle yansıdı.

MAGEN %187,8 BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI YAPTI!

Margün Enerji (MAGEN), 410.000.000 TL olan sermayesini %187,8 bedelsiz sermaye artırımı ile birlikte 1.180.000.000 TL’ye yükseltti. Şirketin bedelsiz sermaye artırımından yararlanan yatırımcılara aynı oranda bedelsiz pay dağıtıldı. Hisse fiyatı da yine aynı oranda bölündü. MAGEN hisselerinde bölünmenin gerçekleştiği ilk gün düşüş görüldü. MAGEN hisseleri %7’nin üzerinde düşüş gösterdi.

Haber

NATEN %400 BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI YAPTI!

Naturel Yenilenebilir Enerji (NATEN) de SPK’dan bedelsiz sermaye artırımı için onay alan bir diğer şirket oldu. NATEN, 33.000.000 TL olan sermayesini %400 oranında artırarak 165.000.000 TL’ye yükseltti. Şirketin hissedarlarına 29 Kasım tarihinde %400 oranında bedelsiz pay dağıtılırken NATEN hisseleri de aynı oranda bölünmeye gitti. NATEN hisseleri de borsada %8’in üzerinde düşüş gösteren bir diğer şirket oldu.

Haber

ESEN %306,25 BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI YAPTI!

SPK’dan uzun zamandır bedelsiz sermaye artırımı için onay bekleyen şirketlerden biri de Esenboğa Elektrik (ESEN) idi. Şirket, 22 Kasım’da aldığı onayla birlikte, 64.000.000 TL olan sermayesini %306,25 oranında artırarak 260.000.000 TL’ye yükseltti. Şirketin hissedarlarına aynı oranda bedelsiz pay dağıtımı 29 Kasım tarihinde gerçekleştirildi. ESEN hisseleri de yine aynı oranda bugün bölündü. Bölünme sonrası ESEN hisselerinde de %5’in üzerinde düşüş görüldü.

Haber


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme