Bor Şeker (BORSK) borsa işlem tarihi belli oldu!

Bor Şeker'in halka arz sonuçlarının açıklanmasının ardından borsada işleme başlayacağı tarih de belli oldu. BOR Şeker Borsa İstanbul'da ne zaman işlem görecek? İşte o tarih!

Bor Şeker (BORSK) borsa işlem tarihi belli oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 31 Ocak 2024 tarihinde Bor Şeker'in halka arzına onay vermişti. Şirket, 7-8-9 Şubat tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştirdi. Bor Şeker'in halka arzında toplam 70.000.000 lot satışa sunuldu. Halka arz fiyatı 26,54 TL olan BORSK, halka arz sonuçlarını da açıklamıştı.

Halka arz sonuçlarının açıklanmasının ardından yatırımcılar, şirket paylarının borsada ne zaman işleme başlayacağını merak ediyordu. Şirketten yapılan açıklamada, BORSK paylarının 15 Şubat 2024 tarihinde Borsa İstanbul'da işleme başlayacağı belirtildi.

Bor Şeker'in payların işleme başlamasına dair yaptığı Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"Bor Şeker A.Ş.'nin (Şirket) 70.000.000 TL nominal değerli paylarının halka arzı tamamlanmış olup, Şirketin sermayesini temsil eden 240.000.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi'nin 8'inci maddesi çerçevesinde kota alınmıştır.

Halka arz edilen Şirket payları 15/02/2024 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da 26,54 TL/pay fiyat, "BORSK.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır.

İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir."


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme