Borsa İstanbul'dan PATEK açıklaması!

Borsa İstanbul, halka arz edilen yeni şirket Pasifik Teknoloji hakkında açıklamada bulundu. İşte Borsa İstanbul'un yaptığı PATEK açıklamasının detayları!

Borsa İstanbul'dan PATEK açıklaması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halka arzda talep toplama işlemlerini tamamladıktan sonra borsadaki işlem tarihini de açıklayan Pasifik Teknoloji, halka arz yatırımcıları tarafından merakla bekleniyor. Şirketin borsada işleme başlama tarihi geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Şirketten yapılan açıklamada, halka arz edilen PATEK paylarının 13 Şubat 2024 tarihli seansta borsada işleme başlayacağı belirtilmişti.

Gelen bu açıklamaların ardından bir açıklama da Borsa İstanbul'dan geldi. Borsa İstanbul, PATEK hisselerine dair yaptığı açıklamasında hissenin yer alacağı endeksleri duyurdu. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "PASIFIK TEKNOLOJI payları, 13/02/2024 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Ana Pazar'da işlem görmeye başlayacağından, söz konusu tarihten itibaren BIST Tüm, BIST Tüm-100, BIST Ana, BIST Halka Arz, BIST Katılım Tüm, BIST Teknoloji, BIST Bilişim, BIST Teknoloji Ağırlık Sınırlamalı ve BIST Istanbul endeksleri kapsamına dahil edilecek olup, endekslerin hesaplanmasında şirketin paylarının sayısı 134.000.000 ve fiili dolaşımdaki pay oranı ise %20 olarak dikkate alınacaktır." ifadelerine yer verildi.

PATEK paylarının listeleneceği endeksler şu şekilde:

Borsa İstanbul'dan PATEK açıklaması!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme