Borsa İstanbul'da 2 hisseye tedbir getirildi!

Borsa İstanbul'da 9 Nisan tarihli yarım seans tamamlandı. Seansın bitmesinin ardından Borsa İstanbul'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 2 hisseye tedbir getirildiği belirtildi.

Borsa İstanbul'da 2 hisseye tedbir getirildi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da Ramazan Bayramı sebebi ile 9 Nisan tarihli seans yarım seans şeklinde tamamlandı. Saat 12.30’ta tamamlanan seansın ardından Borsa İstanbul’dan iki farklı açıklama geldi. Kurum, yapılan her iki açıklamada da tedbir getirilen hisseleri yatırımcılara duyurdu. Borsa İstanbul tarafından tedbir kapsamına alınan hisseler, UFUK ve AKENR oldu. İşte hisselere getirilen tedbirlerin detayları!

AKENR HİSSESİNE BRÜT TAKAS TEDBİRİ!

Borsa İstanbul’da işlem gören enerji şirketlerinden Akenerji Elektrik (AKENR) paylarına brüt takas tedbiri getirildi. Yapılan açıklamada, “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKENR.E paylarında 15/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.” ifadelerine yer verildi.

UFUK HİSSESİNE EMİR PAKETİ TEDBİRİ!

Borsa İstanbul’da işlem gören bir diğer şirket; Ufuk Yatırım (UFUK) paylarına da emir paketi tedbiri getirildiği belirtildi.

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında UFUK.E payları 15/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.”


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme