Borsa İstanbul'da 4 hisse tedbir kapsamına alındı!

Borsa İstanbul, 14 Şubat 2024 tarihli seansın kapanmasının ardından 4 hissenin tedbir kapsamına alındığını duyurdu. Tedbir kapsamına alınan hisseler REEDR, MARBL, UFUK ve DOFER oldu. İşte hisselere gelen tedbirlerin detayları!

Borsa İstanbul'da 4 hisse tedbir kapsamına alındı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında bir seans daha tamamlandı. 14 Şubat tarihli seans kapanışının ardından Borsa İstanbul tarafından 4 hissenin tedbir kapsamına alındığı bildirildi. Üçü yeni halka arz olan hisselerde 14 Mart seans kapanışı sonuna kadar tedbir uygulanacak.

DOFER’E BRÜT TAKAS UYGULANACAK!

Borsanın yeni halka arz şirketlerinden Dofer Yapı Malzemeleri’nin hisselerine brüt takas tedbiri geldi. Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DOFER.E paylarında 15/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir."

UFUK HİSSELERİNE EMİR PAKETİ TEDBİRİ!

Tedbir kapsamına alınan bir diğer hisse de UFUK oldu. Ufuk Yatırım’ın hisselerine gelen tedbir hakkında Borsa İstanbul’dan yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında UFUK.E payları 15/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir."

MARBL VE REEDR HİSSELERİNE KREDİLİ İŞLEM YASAĞI!

Borsa İstanbul’un yeni şirketlerinden biri olan Tureks Turunç Madencilik (MARBL) ve Reeder Teknoloji (REEDR) hisselerine de kredili işlem yasağı geldi. Borsa İstanbul konuya binaen yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında MARBL.E ve REEDR.E payları 15/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir."

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme