Borsa İstanbul'dan Bor Şeker (BORSK) açıklaması!

Borsa İstanbul, son halka arzlardan Bor Şeker (BORSK) hakkında açıklama yaptı. İşte yapılan açıklamanın detayları!

Borsa İstanbul'dan Bor Şeker (BORSK) açıklaması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arz onayı alan Bor Şeker, 7-8-9 Şubat 2024 tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştirmişti. Şirket, 40.000.000 TL sermaye artırımı ve 30.000.000 TL ortak satışı olmak üzere toplam 70.000.000 TL nominal değerli payı (lot) halka arz etti. Halka arz sonuçları da açıklanan Bor Şeker'in işlem tarihi ise 15 Şubat 2024 şeklinde duyurulmuştu.

Şirketin borsada işleme başlamasına bir gün kala, Borsa İstanbul'dan Bor Şeker açıklaması geldi. Halka arza dair yatırımcıları bilgilendiren Borsa İstanbul, şirket paylarının hangi endekslerde yer alacağını detaylı bir şekilde paylaştı.

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, "BOR SEKER payları, 15/02/2024 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacağından, söz konusu tarihten itibaren BIST Tüm, BIST Tüm-100, BIST Yıldız, BIST Halka Arz, BIST Katılım Tüm, BIST Sınai ve BIST Gıda İçecek endeksleri kapsamına dahil edilecek olup, endekslerin hesaplanmasında şirketin paylarının sayısı 240.000.000 ve fiili dolaşımdaki pay oranı ise %29 olarak dikkate alınacaktır." ifadelerine yer verildi.

İşte Bor Şeker paylarının yer alacağı endekslerin listesi:

Borsa İstanbul'dan Bor Şeker (BORSK) açıklaması!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme