Yüzde 775 yükselen halka arz şirket, 1 milyar TL'lik sözleşme imzaladı!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Agrotech Yüksek Teknoloji (AGROT), halka arz sonrası yüzde 775 yükseldi. Şirket, 1.000.000.000 TL'lik yeni sözleşme imzaladı. AGROT hisseleri gelen bu haberle pozitif seyir gösterdi.

Yüzde 775 yükselen halka arz şirket, 1 milyar TL'lik sözleşme imzaladı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem görmeye başlayan Agrotech Yüksek Teknoloji (AGROT) yaptığı yatırımlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Son zamanlarda imzalanan sözleşmeleri peş peşe duyuran Agrotech, 14 Şubat 2024 tarihinde de yine adından söz ettirecek bir sözleşmeyi duyurdu. Şirket, söz konusu sözleşme hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcıları bilgilendirdi.

1 MİLYAR TL'LİK DEV SÖZLEŞME!

Agrotech'in KAP üzerinden yaptığı açıklamada, imzalanan 1 milyar TL'lik sözleşmeye ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz HÜNNAP markası çatısı altında üretilen ürünlerin alımı için 1.000.000.000-TL değerinde sözleşme imzalamıştır. 

Sözleşmeye kapsamında;

- AGROTECH firmaya gerekli hammadde tedariğinde bulunacak olup verilen hammadde HÜNNAP tarafından işlenip şirklerimize teslim edilecektir. 

-  ARGOTECH Üretilen ürünlerin alımı için HÜNNAP markalı tüm atıştırmalık çeşitleri ile suppliment eczacılık ürünlerinde 1.000.000.000 -TL (Bir milyar) değerinde alım güvencesi vermektedir.

Şirketimiz bu sözleşme kapsamında ürünlerin %100 yerli ve milli kaynaklardan üretilmesini amaçlamaktadır.  Bununla beraber HÜNNAP markasının, (i)   Türkiye'de ilk ve tek Keçi Sütü ile üretilen Bebe Bisküvisi ve Maması üretmesi, (ii) Türkiye'de birçok tedarik zincir ağına sahip olması ve (iii) yerli ve milli kaynaklardan üretilen bebe bisküvisi,Kahvaltılık mısır gevreği ve bebe mamasının gerek iç piyasada gerekse dış piyasada yoğun talep görmesi ile beraber yukarıda bahsi geçen rakamların çok üzerinde olması hedeflenmektedir."

HALKA ARZ SONRASI %775 KAZANDIRDI!

Kasım 2023'te halka arz edilen Agrotech, yatırımcılarına ciddi oranda para kazandıran halka arzlardan biri oldu. Halka arz fiyatı 5,21 TL olan AGROT, aradan geçen kısa zamanda %775 oranında primlendi. Şirket payları, gelen son haberin ardından da sert yükseliş gösterdi. AGROT hissesi, saat 15.20 itibariyle %7'nin üzerinde yükseliş göstererek 45 TL'nin üzerine çıktı. Hisse, 13 Şubat 2024 tarihli seansı 42,30 TL'den kapatmıştı.

Yüzde 775 yükselen halka arz şirket, 1 milyar TL'lik sözleşme imzaladı!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme