Borsa İstanbul'da tedirginlik rüzgârı!

Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da öğleden sonraki seansta hava bozuldu. Endeksin gerilemesi…

Borsa İstanbul'da tedirginlik rüzgârı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul’da öğleden sonraki seansta hava bozuldu. Endeksin gerilemesi ile birlikte birçok hissede de devre kesiciler çalıştı. İşte 12 Ekim gün içerisinde yaşanan gelişmeler!

BIST 100 endeksi, 12 Ekim sabah saatlerinde güne yükselişle başladı. Önceki günü 8.330 puandan kapatan endeks, gün içerisinde en yüksek 8.471 puanı gördü. Sabah saatlerinde yükselen Borsa İstanbul’da, öğleden sonra ise satıcılar hakim oldu. Endeksteki düşüş, %2,50‘yi geçti, 8.112 puana kadar da gerileme görüldü. Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin de etkisi ile Borsa İstanbul’da tedirginlik havası esti.

Borsa İstanbul, son günlerde Ortadoğu‘da yaşanan artan gerilimin etkisi altında ciddi bir düşüş yaşıyor. Bölgedeki siyasi ve jeopolitik gelişmeler, yatırımcıların endişelerini artırıyor ve hisse senedi piyasasında satış baskısını arttırıyor. Ortadoğu’da yaşanan bu gerilim, uluslararası piyasalarda da yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Borsa İstanbul’daki düşüş, sadece yerel yatırımcıları değil, uluslararası yatırımcıları da etkiliyor. Türkiye’nin bu tür olaylara karşı ekonomik direncini artırmak ve yatırımcı güvenini yeniden kazanmak için siyasi istikrarı sağlamlaştırmaya yönelik çabaların önemli olduğu bir dönemde, bu tür gelişmelerin ekonomik açıdan dikkatle izlenmesi gerekiyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Share


Benzer Haberler

Bakmadan Geçme