Borsa İstanbul'dan TAB Gıda açıklaması!

Son halka arzlardan TAB Gıda hakkında Borsa İstanbul'dan açıklama geldi. Sermaye Piyasası Kurulu…

Borsa İstanbul'dan TAB Gıda açıklaması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son halka arzlardan TAB Gıda hakkında Borsa İstanbul’dan açıklama geldi.

Sermaye Piyasası Kurulu, TAB Gıda’nın halka arzına onay vermişti. Şirket, toplam 52.500.000 lotu hisse başı 130 TL’den halka arz etmişti. Halka arzda çifte rekor kıran TAB Gıda, hem 6.825.000.000 TL halka arz büyüklüğü ile Türkiye borsa tarihinin TL bazlı en büyük halka arzı olmuş hem de halka arza katılan yatırımcı sayısında rekor kırılmıştı. TAB Gıda halka arzına 5,1 milyon yatırımcıdan talep gelmişti.

Halka arzda çifte rekor kıran TAB Gıda hakkında Borsa İstanbul’dan açıklama geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamada, “TAB GIDA payları, 26/10/2023 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacağından, söz konusu tarihten itibaren BIST Tüm, BIST Tüm-100, BIST Yıldız, BIST Halka Arz, BIST Katılım Tüm, BIST Hizmetler, BIST Turizm ve BIST İstanbul endeksleri kapsamına dahil edilecek olup, endekslerin hesaplanmasında şirketin paylarının sayısı 261.292.000 ve fiili dolaşımdaki pay oranı ise %20 olarak dikkate alınacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Haber

26 EKİM’DE İŞLEME BAŞLIYOR!

TAB Gıda’nın halka arz edilen payları, 26 Ekim Perşembe günü Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işleme başlayacak. TABGD işlem kodu ile borsada yer alacak olan şirket, halka arz katılımcıları tarafından da büyük bir heyecanla bekleniyor.



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme