Borsada 100 kat gidecek hisseler 2023!

Borsa İstanbul'da son zamanlarda yatırımcı sayısı bir hayli arttı. Yatırımcı sayısının artması…

Borsada 100 kat gidecek hisseler 2023!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da son zamanlarda yatırımcı sayısı bir hayli arttı. Yatırımcı sayısının artması, soruları ve araştırmaları da beraberinde getirdi. Araştırma konularından biri de elbette, katlama potansiyeli yüksek olan hisseler. Peki, borsada işlem gören şirketler arasından 100 kat gidecek 2023 hisse var mı?

2021 yılından bu yana Borsa İstanbul yatırımcı sayısı günden güne artmaya devam ediyor. Özellikle halka arzların son zamanlarda artış göstermesi, yatırımcıyı da beraberinde getiriyor. Halka arz şirketlerin işleme başlamasının ardından tavan serisi yakalaması, yatırımcı sayısında da adeta patlamaya neden oldu.

Ancak 2023 yılı Şubat ayında ülkemizde yaşanan deprem felaketi ve akabinde genel seçimlerin yaşanması, borsada düşüşü de beraberinde getirdi. Yaşanan bu durumun ardından Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısının da düşüş gösterdiği tahmin ediliyor.

Ancak yatırımlarını borsa tarafında devam ettiren yatırımcılar da kazanç arayışlarını sürdürüyor. Borsaya yeni giren yatırımcılar, 2023 yılında 100 kat gidecek hisseler konusunu da son zamanlarda s ıkça araştırmaya başladı.

Sizlere bu içeriğimizde, 100 kat gidecek hisseleri nokta atışı vermemiz elbette mümkün değil. Bunu yalnızca biz değil, borsanın en uzman yatırımcıları dahi önceden kestiremez. Ancak sizlere beklentilerin yüksek olduğu hisseler hakkında bazı analizler sunmamız mümkün. Peki, Borsa İstanbul’da yükselmesi beklenen hisseler hangileri? Gelin, birlikte inceleyelim.

YÜKSELMESİ BEKLENEN HİSSELER NASIL BULUNUR?

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki; borsa yatırımcıları, yatırım kararlarını ya yatırım uzmanlarının tavsiyeleri üzerine ya da kendi kararları neticesinde vermelidir.

Borsa İstanbul’da payları işlem gören şirketlerin yükselme potansiyellerinin nasıl belirleneceği konusunda sizlere fikir sunabilir.

Şirketlerin açıklanan bilançoları ve faaliyet raporları mutlaka incelenmelidir. Öte yandan faaliyetlerinde yatırım ağırlıklı işleyen şirketler, yükselme potansiyeli açısından diğer hisselerden bir adım daha öndedir. Şirketlerin kasasında bulunan döviz başta olmak üzere nakit varlıkları da yükselme beklentisi olan sebepler arasında gösterilebilir.

Ayrıca, fiili dolaşımı ve lotu az olan şirketlerin de zaman zaman yukarı yönlü sert hareketler gösterdiği gözlenmiştir. Borsa İstanbul’da son zamanlarda sert yükseliş gösteren BURCE, BURVA ve BRSAN hisseleri bunlara örnek gösterilebilir.

100 KAT GİDECEK HİSSELER

YÜKSELMESİ BEKLENEN HİSSELER?

Aşağıda yer alan şirketlerden, 2023 yılında beklentiler vardır. Yatırımcıların birçoğu, bu hisselerin yükseliş potansiyelini sık sık dile getirmektedir.

ASELS – Aselsan

Aselsan, Borsa İstanbul’un güçlü şirketlerinden bir tanesidir. Yaptığı iş anlaşmalarının yanı sıra savunma sanayi, elektronik ve telekomünikasyondaki otoritesi, yadsınamaz bir gerçektir. Şirket, ayrıca verdiği temettülerle de yatırımcılarının yüzünü güldürmektedir.

FROTO – Ford Otomotiv

Türkiye’nin en büyük otomotiv şirketlerinden biri olan FROTO, Koç Holding bünyesinde bulunan sağlam şirketlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Elde ettiği kârı yatırımcısı ile paylaşmasını da bilen şirket, son yılların da en popüler ve güçlü şirketlerinden biridir.

ARCLK – Arçelik

Yine Koç Holding şirketlerinden biri olan Arçelik, beyaz eşya sektörünün yıldızlarından biridir. 2021 yılından bu yana hisseleri müthiş bir yükseliş gösteren şirketten, 2023 yılında da beklentiler büyük.

THYAO – Türk Hava Yolları

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları, son yıllarda yine sert yükseliş gösteren şirketlerden bir tanesi, agresif büyümesini sürdüren THYAO, son 2 yılda %1000’in üzerinde yükseliş kaydetti. Bu süre zarfında hisseleri 14 liralardan 180 liralara yükselen şirketin, PD/DD oranı hâlâ 1,3 seviyesinde dikkat çekiyor.

YASAL UYARI: Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.


Bakmadan Geçme