Borsada ralli başladı mı?

Yaklaşık 6 aydır düşüş görülen Borsa İstanbul'da ralli başladı mı? Seçim belirsizliğinin ortadan…

Borsada ralli başladı mı?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 6 aydır düşüş görülen Borsa İstanbul’da ralli başladı mı? Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması Türkiye’nin yeni Hazine ve Maliye Bakanı’nın Mehmet Şimşek olması piyasalara güven verecek mi? Borsa İstanbul’da yatırımcıyı neler bekliyor? İşte detaylar…

2022 yılında sert yükseliş gösteren Borsa İstanbul, yılın son aylarından bu yana düşüş eğilimi göstermişti. Borsada özellikle yabancı oranının azalması birçok hisseyi de dip fiyatlara kadar çekmişti. Türkiye’nin önünde seçim belirsizliğinin olması da bu düşüşe etki eden etkenlerden biri olarak gösteriliyordu.

Mayıs ayında gerçekleştirilen milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen önce yükseliş eğilimine giren borsada, hava aynı şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni dönemde Hazine ve Maliye Bakanı olması da borsanın yükselmesine neden olan kararlardan biri olarak gösteriliyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ise akıllarda tek bir soru var? ‘Borsada ralli başladı mı?

BORSADA RALLİ BAŞLADI MI?

Yaklaşık 2 haftadır süren borsadaki yükselişin ardından bu sorunun yanıtı en çok merak edilenler arasında. Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olması, yabancı yatırımcının güveni konusunda önemli olarak gösteriliyor. Ancak Şimşek’in uygulayacağı ekonomi politikası, Borsa İstanbul’un bundan sonraki akıbeti konusunda da önemli olacak.

Uzmanların görüşlerine göre, Şimşek Ortodoks politikaları uygularsa bu durumun borsaya da olumlu yansıması bekleniyor.


Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.