Borsanın dev kimya şirketi, Irak'ta megaprojeye hazırlanıyor!

Borsa İstanbul'un önde gelen kimya şirketi, Irak'ta dev bir yatırıma imza atıyor. PARAM OLSA ŞURAYA…

Borsanın dev kimya şirketi, Irak'ta megaprojeye hazırlanıyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen kimya şirketi, Irak’ta dev bir yatırıma imza atıyor.

Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, şirketin ana ihracat pazarı olan Irak’ta stratejik bir yatırım gerçekleştirilecek.

09.11.2023 tarihli 2023/50 sayılı karar ile, Irak’ın Duhok (Kwashe) bölgesinde yerel makamlar tarafından onaylanmış 27.000 m2’lik arazi üzerinde, 10 milyon USD’lik yatırımla 100.000 ton kuru harç ve 5.000 ton boya kapasitesine sahip modern bir üretim tesisinin kurulmasına oybirliğiyle karar verildi.

Üretim tesisinin 2025 yılının ilk çeyreğinde seri üretime geçmesi planlanıyor. Bu kararla birlikte Kalekim, bölgedeki talebe hızlı ve etkili bir şekilde yanıt verecek, yerel ekonomiye katkı sağlayacak ve şirketin büyüme stratejilerine önemli bir adım atmış olacak.

Ayrıca, 09.11.2023 tarihli açıklamanın İngilizce çevirisinin yüklendiği belirtilmiştir. Şirket, bu yeni yatırım hamlesiyle uluslararası alanda güçlenmeye ve büyümeye devam etmeyi hedefliyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme