Borsanın enerji devi, 650 milyon TL borçlanma kararı aldı!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketlerinden Yeo Teknoloji, 650.000.000 TL borçlanma kararı aldı…

Borsanın enerji devi, 650 milyon TL borçlanma kararı aldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen şirketlerinden Yeo Teknoloji, 650.000.000 TL borçlanma kararı aldı. Şirketin KAP üzerinden duyurduğu açıklamada, Yeşil Borçlanma Aracı İhracına yönelik yönetim kurulu kararı alındığı ve borçlanmanın nitelikli yatırımcıya satış yöntemi ile TL cinsinden olacağı belirtildi.

Teknoloji sektörünün önde gelen şirketlerinden Yeo Teknoloji, borçlanma kararı aldı. Şirket, 11 Ekim tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığı duyuruda, genel kurumsal ihtiyaçların finanse edilmesi amacıyla çeşitli borçlanma araçlarının ihracı konusunu değerlendirdiğini belirtti.

YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu, sermaye piyasası düzenlemeleri çerçevesinde, 650.000.00 TL’yi aşmayacak şekilde, vadesi 1 yıldan uzun olmayan, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yöntemi ile TL cinsinden, Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.8 Sayılı Borçlanma Araçları Tebliği kapsamında finansman bonosu (“Yeşil Borçlanma Aracı”) ihraç etme kararı aldı.

Bu karara dayanarak, Sermaye Piyasası Kurulu’na borçlanma aracı ihraç başvurusu yapılacak ve SPK’nın onayının ardından Yeşil Borçlanma Araç’larının ihraçlarına dair tüm detaylar belirlenecek, dağıtım esasları ve tahsisatlar düzenlenecek, ve gerekli işlemler tamamlanacak.

Şirket, bu adımı 11 Ekim 2023 tarihinde SPK’ya resmi evrakları sunarak attı. Yeşil Borçlanma Aracı, çevre dostu ve sürdürülebilir projelere finansman sağlama amacı taşıyan bir finansal araçtır ve bu adım, YEO Teknoloji’nin sürdürülebilirlik taahhütlerini destekleme yolundaki önemli bir gelişmedir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme