Borsanın yeni enerji şirketi milyonluk iş aldı!

Borsa İstanbul'un yeni enerji şirketlerinden Europower Enerji (EUPWR), milyonluk iş aldı. İş anlaşması detaylarını paylaşan şirket, sipariş bedelinin 60.667.540 TL olduğunu duyurdu.

Borsanın yeni enerji şirketi milyonluk iş aldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halka arzın ardından gösterdiği yükselişle dikkat çeken Europower Enerji, iş anlaşmaları ve katıldığı ihalelerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. 8 Şubat 2024 tarihli borsa seansı öncesinde de bir iş anlaşması açıklayan şirket, yeni sipariş aldığını yatırımcılara duyurdu. 

Europower'dan yapılan açıklamada, "Şirketimiz, Litvanya'da yerleşik bir firmadan muhtelif sayıda ve özellikte ‘'Dağıtım Trafosu'' siparişi almıştır. Sipariş bedeli 1.841.200 -Euro'dur. (Bir milyon sekiz yüz kırk bir bin iki yüz, Euro) (Güncel baz Euro/TL kuru ile sipariş bedeli 60.667.540, -TL'dir.) Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız. Saygılarımızla" ifadelerine yer verildi.

HALKA ARZ SONRASI %535 YÜKSELMİŞTİ

Europower Enerji'nin halka arz edilen payları, 20 Nisan 2023 tarihinde borsada işleme başlamıştı. Halka arz fiyatı 40,60 TL olan EUPWR, daha sonra ise en yüksek 258 TL'ye yükselmişti. Şirketin hisseleri bu fiyata geldiğinde yatırımcılarına yaklaşık %535 kazandırdı. Europower'ın hisseleri, 8 Şubat seans açılışında 200 TL'li fiyatlardan işlem görüyor.

Borsanın yeni enerji şirketi milyonluk iş aldı!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme