Borsanın yeni şirketi bilanço açıkladı! Hisseler tavan oldu!

Borsa İstanbul'un yeni şirketi, halka arzın ardından bu kez bilançosu ile gündeme geldi. 2023/…

Borsanın yeni şirketi bilanço açıkladı! Hisseler tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yeni şirketi, halka arzın ardından bu kez bilançosu ile gündeme geldi. 2023/3 finansal tablosunu açıklayan şirketin hisseleri borsada tavana yürüdü. İşte detaylar!

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerden bilanço açıklamaları gelmeye devam ediyor. Finansal tablosunu gece yarısı açıklayan Borsa İstanbul’un yeni şirketlerinden Reeder Teknoloji’de, 9 Kasım seansının açılmasının ardından borsada tavana yürüdü.

SATIŞLARI %135 ARTTI

Reeder Teknoloji’nin açıkladığı finansal tabloda, 2022 yılının 9 ayına göre satışların %135 oranında artış gösterdiği dikkatlerden kaçmadı. Geçen yıl 9 aylık dönemde 633,44 milyon TL satış rakamına imza atan REEDR, bu yılın ilk 9 ayında ise 1,48 milyar TL satış açıkladı.

NET DÖNEM KÂRI DA ARTTI!

Reeder Teknoloji, geçen yılın 9 aylık döneminde 285,91 milyon TL net dönem kârı elde etmişti. Şirket, bu yılın 9 ayında ise bu rakamı 591,86 milyon TL şeklinde duyurdu. Reeder’ın net dönem kârı da geçen yılın aynı dönemine göre %107 oranında artmış oldu.

ÖZKAYNAKLAR 3 MİLYARIN ÜZERİNE ÇIKTI!

2023 yılının 6 aylık döneminde 1,52 milyar TL özkaynağı bulunan şirket, bu kalemi de 3,28 milyar TL şeklinde açıkladı. Reeder’ın 3 milyar TL’yi geçen özkaynaklarındaki artış, %116 şeklinde kayıtlara geçti.

HİSSESİ TAVANA YÜRÜDÜ

Borsa İstanbul’da 8 Kasım tarihli seansı 22,20 TL’den kapatan REEDR hisseleri, gelene bilançonun ardından tavan fiyata yükseldi. Şirketin hisseleri 24,42 TL’den işlem görüyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme