Halka arz yatırımcısının gözde şirketi, büyümeye devam ediyor!

Borsa İstanbul 'un yeni şirketlerinden Forte Bilgi İletişim, halka arzın ardından yatırımcıların…

Halka arz yatırımcısının gözde şirketi, büyümeye devam ediyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul‘un yeni şirketlerinden Forte Bilgi İletişim, halka arzın ardından yatırımcıların gözde şirketlerinden olmuştu. 2023/9 finansal tablosunu açıklayan şirket, %7’lik özkaynak büyümesi ile dikkat çekti. FORTE finansal tablo detayları haberimizde!

Halka arzın ardından yatırımcılarını tavan serisi ile memnun eden şirketlerden biri olan FORTE, merakla beklenen açıklamayı yaptı. 2023 yılına ait 9 aylık bilançosunu duyuran FORTE‘nin finansal kalemleri yatırımcıları da memnun etti.

SATIŞLARDA %79 BÜYÜME

2022 yılının ilk 9 ayında 164,26 milyon TL satış gerçekleştiren FORTE, bu rakamı 2023 yılının 9 ayında 294,48 milyon TL’ye çıkardı. Şirketin bilançosunda satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre %79 büyümüş oldu.

NET KÂR %186 ARTTI

2022 yılının 9 ayında 31,88 milyon TL net kâr elde eden Forte Bilgi İletişim, bu yılın 9 ayında bu rakamı da 91,28 milyon TL’ye çıkardı. Şirketin net kârı geçen yılın aynı dönemine göre %186 oranında artmış oldu.

ÖZKAYNAKLAR %7 BÜYÜDÜ

FORTE’nin yükselen finansalları arasında özkaynaklar da yer aldı. 2023 yılının 6 ayında 459,30 milyon TL özkaynağı bulunan şirket, bu kalemi de 491,86 milyon TL şeklinde duyurdu. FORTE’nin özkaynaklarındaki değişim, %7 şeklinde kayıtlara geçti.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme