Borsaya bir enerji şirketi daha geliyor!

Borsa İstanbul'da işlem gören Margün Enerji, iştiraki olduğu enerji şirketinin halka arzını duyurdu. Enda Enerji Holding A.Ş.'nin halka arzına ilişkin sözleşme imzalandığı duyuruldu. İşte detaylar!

Borsaya bir enerji şirketi daha geliyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören enerji şirketlerinden Margün Enerji (MAGEN), %30,39 oranında iştiraki olduğu Enda Enerji Holding A.Ş.’nin halka arzını açıkladı. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada Enda Enerji Holding A.Ş.’nin halka arzına ilişkin detayları yatırımcılara duyurdu.

Margün Enerji’den yapılan açıklamada, “20.01.2023 tarihinde %30,39‘unu satın alarak en büyük hissedarı olduğumuz Enda Enerji Holding A.Ş.'nin halka arzına ilişkin olarak, 19.01.2024 tarihinde Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yetkilendirilmiş olup, bu kapsamda Enda Enerji Holding A.Ş. ile Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. arasında "Halka Arz Aracılık ve Satış Sözleşmesi" imzalanmıştır. Halka arz çalışmaları devam etmekte olup, yatırımcılarımız süreç hakkında bilgilendirilecektir. Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

ENDA ENERJİ HAKKINDA

Enda Enerji Holding A.Ş., enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 07 Ocak 1993 tarihinde İzmir'de Enda Enerji Üretim ve Dağıtım A.Ş. olarak kuruldu. Şirketin unvanı, 29 Mayıs 2000 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında "Enda Enerji Holding A.Ş." olarak değiştirilmiş ve bu değişiklik 04 Eylül 2000 tarihinde Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde tescil edilmiştir.

ENDA'nın ana faaliyet alanı, yenilenebilir enerji kaynaklarından yatırımcı olarak çeşitli üretim teknolojilerini kullanarak projeler geliştirmek, yatırımları gerçekleştirmek ve üretim santrallerini işletmeye alarak elektrik ticareti yapmaktır. Şirket, bağlı ortaklıklarıyla birlikte çevre dostu ve profesyonel yönetim anlayışıyla işletilen enerji santralleri aracılığıyla ürettiği elektriği YEKDEM, Gün Öncesi Piyasası (GÖP) ve ikili anlaşmalar yoluyla tedarik şirketlerine satmaktadır.

Ayrıca, 2004 yılından bu yana devam eden serbest tüketiciye satışlarını, 2016 yılında kurulan Ensat Elektrik Enerjisi Tedarik Ticaret A.Ş. bünyesinde profesyonel bir şekilde sürdürmektedir. ENDA'nın sahip olduğu yenilenebilir kaynak çeşitliliği (barajlı HES, nehir tipi HES, RES, JES, proje halinde GES) ve bu kaynakların Türkiye'nin farklı coğrafyalarında bulunması, toplam portföy bazında mevsimsel etkileri tek bir kaynağa dayalı yenilenebilir üretim yapan tesislere göre daha dengeli bir elektrik üretim profili sunmasını sağlamaktadır.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.