Borsaya bir savunma sanayi şirketi daha geliyor!

Borsa İstanbul'a savunma sanayi alanında hizmet üreten bir şirket daha geliyor. Altınay Savunma, halka arz için başvuruda bulundu ve şirketin izahnamesi yayımlandı. İşte detaylar!

Borsaya bir savunma sanayi şirketi daha geliyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, son zamanlarda savunma sanayi alanında adından söz ettirmeye devam ederken bir şirket daha halka açılma kararı aldı. Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş., taslak izahnamesi yayımlandı. Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname detaylarını haberimizde bulabilirsiniz!

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

ALTINAY SAVUNMA KAÇ LOT DÜŞER?

Altınay Savunma Teknolojileri, 35.294.118 lotu sermaye artırımı ve 23.529.412 lotu ortak satışı olmak üzere toplam 58.823.530 lotu halka arz edecek. Şirketin halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Halka arzda tahsisat oranları ise Sermaye Piyasası Kurulu onayının ardından belli olacak.

ALTINAY SAVUNMA HALKA ARZ FİYATI NE KADAR?

Şirketin halka arz fiyatı henüz netleşmiş değil. Altınay Savunma halka arz fiyatı da SPK onayının ardından kesinlik kazanacak.

ALTINAY SAVUNMA HALKA ARZ GELİRİNİ NEREDE KULLANACAK?

Altınay Savunma'nın halka arz taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre, fon kullanım yerleri şu şekilde:

Yeni Tesis ve Üretim Teknolojileri Yatırımları: %50

Test ve Doğrulama Teknolojileri ile Ar-Ge ve Ür-Ge Yatırımları: %15

Global Satış ve Pazarlama Ağı Yatırımları: %5

İşletme Sermayesinin Güçlendirilmesi: %15

Finansal Borç Ödemeleri: %5

Şirket Satın Alımı ve/veya İş Ortaklıkları Kurulması: %10

ALTINAY SAVUNMA HALKA ARZ TAAHHÜTLERİ

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş., halka arzın ardından fiyat istikrarı planlaması bulunuyor. Ancak günü henüz netleşmiş değil. Öte yandan şirket ve ortaklar, 1 yıl yeni pay satışı yapmama taahhüdü verirken yine şirket, 1 yıl boyunca sermaye artırımı gerçekleştirmeyeceğini taahhhüt ediyor.

ALTINAY HAKKINDA

2014 yılında Altınay Teknoloji Grubu bünyesinde kurulan Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş., kurulduğu günden bu yana Hareket Kontrol Sistemleri, İnsansız Sistemler, Görünmezlik Sistemleri, Silah Sistemleri, Mühimmat İmha ve Üretim Sistemleri alanlarında kamu, özel sektör ve yurt dışındaki çeşitli paydaşlarına ürün ve çözümler sunmakta ve çeşitli projelerin yükleniciliğini yapmaktadır.

Oluşturduğu yüksek katma değer ile başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknolojileri hayata geçirirken küresel bir oyuncu olma hedefiyle kabiliyet ve imkanlarını artırma yolunda çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Altınay Savunma’da bugün, çoğunluğunu alanında uzman mühendislerin oluşturduğu 120’den fazla çalışan bulunmaktadır.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme