Dev şirket, Amerika'ya 25.370.539 dolarlık satış gerçekleştirdi!

Borsa İstanbul'un önde gelen çelik boru üreticilerinden Erciyas Çelik Boru (ERCB), Amerika'ya gerçekleştirilen satışı duyurdu. Şirket, yapılan satışta 25.370.539 dolar bedelin de tahsil edildiğini açıkladı.

Dev şirket, Amerika'ya 25.370.539 dolarlık satış gerçekleştirdi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören önde gelen şirketlerden Erciyas Çelik Boru, rekor bedelli satışı açıkladı. Şirket, söz konusu satış hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcıları bilgilendirdi.

Erciyas Çelik Boru’dan yapılan açıklamada, satış bedelinin 25.370.539 dolar olduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“17.01.2022 tarihli açıklamamızda belirttiğimiz yeni iş alımına ilişkin;

Latin Amerika'da yerleşik, ana ortağı ABD'li büyük bir enerji şirketi olan müşterimize herbiri 24 metre boylarda  ve Fusion Bonded Expoxy kaplı gaz borusu ihracatına yönelik tüm sevkiyatların başarıyla gerçekleştirildiğini , projeye ilişkin ek siparişle birlikte toplam 25.370.539 USD tutarındaki tahsilatın da tamamlandığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bu ender nitelikteki 24 metre boyundaki ve büyük çoğunlukla Amerika Kıtası'nın talep gösterdiği gaz borusu imalatına ilişkin tamamlanan proje, Erciyas Çelik Boru'nun Amerika Kıta Pazarı'nda büyümesini sağlayabilecek referans olmuştur.”

ELON MUSK AÇIKLAMASI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Erciyas Çelik Boru, geçtiğimiz günlerde yaptığı Elon Musk açıklaması ile de gündeme gelmişti. Şirket, Space X uzay şirketinin kurucusu Elon Musk’ın Düzce’deki Erciyas Çelik Boru fabrikasını ziyaret edeceğine dair söylentilere şu sözlerle açıklık getirmişti:

“Bazı basın, yayın ve sosyal medya mecralarında, Elon Musk’ın, Hyperloop Projesiyle ile ilgili Düzce’deki fabrikamızı ziyaret edeceğine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, Şirketimiz’den kaynaklanmadığını ve Şirketimiz’in bilgisi dışında olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Bakmadan Geçme