Borusan dev ihaleye imza attı!

Borsa İstanbul'un son zamanlarda yükselen yıldızı Borusan Mannesmann, dev ihalenin daha altına imza…

Borusan dev ihaleye imza attı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un son zamanlarda yükselen yıldızı Borusan Mannesmann, dev ihalenin daha altına imza attı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarını bilgilendiren şirket, Borusan’ın payının ise 630 milyon lira dolaylarında olduğunu belirtti.

Hisseleri son 1 yılda %700’ün üzerinde yükseliş gösteren Borusan Mannesmann, yaptığı yeni iş anlaşmaları ile de dikkat çekmeye devam ediyor. Borsada gösterdiği performans ile dilden dile dolaşan Borusan ( BRSAN) bu kez dev bir ihalenin altına imza attı.

BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen ihaleye Noksel Çelik Boru San. A.Ş. ve Ümran Çelik Boru A.Ş. ile kurmuş olduğu iş ortaklığıyla katılan Borusan, bu ihalenin ortaklık uhdesinde kaldığını belirtti.

Şirket, Borusan’a düşen payın ise 629,24 milyon TL olduğunu vurguladı.

Borusan’dan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Borusan Mannesmann, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından gerçekleştirilen “Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur İlçeleri Faz-1 Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Çelik Boru Mal Alımı İşi”’ ihalesine, Noksel Çelik Boru San. A.Ş. ve Ümran Çelik Boru A.Ş. ile kurmuş olduğu iş ortaklığıyla katılmıştır. Söz konusu ihale 1.890.414.388 TL bedel ile iş ortaklığı tarafından kesin olarak kazanılarak, BOTAŞ’la sözleşme imzalanmıştır.

İhale tutarı içerisinde Borusan Mannesmann’ın payı 629.248.394.20 TL olacaktır. Söz konusu boruların sevkiyatı 2023 yılı 3. çeyreğinde yapılmaya başlanacak ve aynı yılın 4. çeyreğinde tamamlanacaktır.”


Bakmadan Geçme