Bu hisse, yüzde 200 bedelsiz sonrası yüzde 34 düştü!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi (HKTM), yüzde 200 bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirmişti. Şirketin borsada işlem gören payları, bedelsizin ardından yaklaşık yüzde 34 düşüş gösterdi.

Bu hisse, yüzde 200 bedelsiz sonrası yüzde 34 düştü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi (HKTM), halka arz sonrası sert yükselişi ile dikkat çekmişti. Borsada işleme başlamasının ardından yatırımcılarına kazandıran halka arzlardan biri olan Hidropar, daha sonra ise bedelsiz sermaye artırımı kararı ile yeniden adından söz ettirdi. Geçtiğimiz aylarda bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştiren şirket, yatırımcılarına %200 bedelsiz pay dağıtımı gerçekleştirdi. Hidropar'ın Borsa İstanbul'da işlem gören payları, bedelsiz sermaye artırımı sonrasında düşüş gösterdi.

%200 BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMINA GİDİLDİ!

Hidropar, 35.000.000 TL olan sermayesini %200 bedelsiz sermaye artırımı ile 105.000.000 TL'ye yükseltti. Şirketin yatırımcılarına bedelsiz pay dağıtımı yapılması ile birlikte HKTM hisse fiyatları da 3'e bölünmüştü.

HİSSE %34 DÜŞÜŞ GÖSTERDİ!

Hidropar'ın Borsa İstanbul'da işlem gören payları, bedelsiz sermaye artırımına gidildiği dönem bölünme fiyatı ile 30,90 TL'yi görmüştü. 27 Şubat 2024 tarihli seansta bu fiyatı gören HKTM payları, daha sonra ise düşüşe geçti. HKTM hisseleri, 9 Nisan 2024 tarihli seansı ise 20,46 TL'den kapattı. Hisse son kapanış fiyatına göre zirvenin yaklaşık %34 gerisinde kaldı.

Bu hisse, yüzde 200 bedelsiz sonrası yüzde 34 düştü!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme