Çimsa'nın %600'lük bedelsiz tarihi belli oldu!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketlerinden biri olan Çimsa, %600 oranında bedelsiz sermaye artırımı…

Çimsa'nın %600'lük bedelsiz tarihi belli oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen şirketlerinden biri olan Çimsa, %600 oranında bedelsiz sermaye artırımı açıklamıştı. Şirketin bedelsizine Sermaye Piyasası Kurulu’ndan da onay gelmişti. Şirketin bedelsiz sermaye artırımını gerçekleştireceği tarih ise belli oldu. Çimsa’nın KAP üzerinden yaptığı açıklamada, bedelsiz sermaye artırımına 29 Eylül tarihinde başlanacağı bildirildi.

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden ÇİMSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş., bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. Şirket, 28 Temmuz 2023 tarihinde bu kararı duyurmuş ve Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu’na da başvurununu iletildiği belirtilmişti.

Sermaye Piyasası Kurulu, 20 Eylül 2023 tarihinde CIMSA’nın bedelsiz sermaye artırımına onay verdi. Şirket, 135.084.442 TL olan sermayesini, %600 bedelsiz sermaye artırımı ile 945.591.094 TL‘ye yükseltecek. CIMSA yatırımcıları da %600 oranında bedelsiz ek pay sahibi olacak. Şirketin borsada işlem gören hisse fiyatları da aynı oranda güncellenecek.

Çimsa’nın bedelsiz sermaye artırımını gerçekleştireceği tarih de açıklandı. KAP üzerinden duyuruda bulunan şirket, 29 Eylül tarihinde bedelsiz pay alma işlemine başlanacağını duyurdu. Bu tarihten 1 gün önce portföyünde CIMSA hissesi bulunan yatırımcılar, bu dev bedelsizden yararlanabilecek.

Bakmadan Geçme