Dev ortaklık: BİST şirketi, Azerbaycan'da ilaç üretimine başlıyor!

Borsa İstanbul'da işlem gören sağlık sektörü şirketlerinden Gen İlaç, Azerbaycan'da kurulacak olan…

Dev ortaklık: BİST şirketi, Azerbaycan'da ilaç üretimine başlıyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da işlem gören sağlık sektörü şirketlerinden Gen İlaç, Azerbaycan’da kurulacak olan ilaç üretim tesisi için yapılan dev ortaklığı duyurdu.

31 Temmuz 2023 tarihinde, GEN, Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ve SIA Pharmaceutical LLC arasında önemli bir anlaşma kamuoyuna duyurulmuştu. Bu anlaşma kapsamında, Azerbaycan‘ın ilk ilaç üretim tesisi için bir hissedarlık sözleşmesi imzalandı.

Söz konusu hissedarlık sözleşmesine göre, GEN %66, AIC %29 ve SIA Pharmaceutical LLC ise %5 oranında hissedar olarak belirlendi. Bu hissedarlar, Gen Pharma Caucasus Manufacturing Operations Ltd şirketini kuracaklar ve bu şirket aracılığıyla Azerbaycan’ın ilk ilaç üretim tesisi hayata geçirilecek.

6 Ekim 2023 tarihinde, “Gen Pharma Caucasus Manufacturing Operations MMC” adlı şirketin Azerbaycan hukukuna uygun bir şekilde kuruluş işlemleri tamamlanmış ve ilgili Azerbaycan otoritesi tarafından resmi olarak tescil edildi.

Şimdi ise, şirketin ana amacı olan Azerbaycan’ın ilk ilaç üretim tesisi inşa etme hazırlıkları tamamlanarak inşaat aşamasına en kısa sürede geçilmeyi hedefliyor.

Bakmadan Geçme