Dev şirketten yüzde 900 sermaye tavanı artırım kararı!

Borsa İstanbul'da işlem gören kâğıt şirketlerinden Europap Tezol Kağıt (TEZOL), kayıtlı sermaye tavanını yüzde 900 artırma kararı aldı. İşte Tezol'un kayıtlı sermaye tavanı artırım kararının detayları!

Dev şirketten yüzde 900 sermaye tavanı artırım kararı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen kağıt şirketlerinden biri olan Europap Tezol Kağıt (TEZOL), 7 Mart 2024 tarihinde bir açıklamada bulundu. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada kayıtlı sermaye tavanını artırma kararı alındığını belirtti.

TEZOL’un yaptığı KAP açıklamasında, “Şirketimiz Yönetim Kurulu 07.03.2024 tarihli toplantısında;

Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 Sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde, Şirket Esas Sözleşmesi'nin 7. Maddesi'nde belirtilen Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanının 500.000.000 TL'den 5.000.000.000 TL' ye yükseltilmesine, geçerlilik tarihinin 2024-2028 yılları olarak güncellenmesine,

Sermaye Piyasası Mevzuatı gereği her yıl olağan genel kurul toplantısında bağış üst sınırının belirlendiği dikkate alınarak ve daha yüksek tutarda bağış yapılması gerekmesi haline kısıt oluşturmamasını teminen Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Bağışlar" başlıklı 23. Maddesi'nde yer alan bağış sınırının kaldırılmasına,

Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye" başlıklı 7. Maddesi'nin ve "Bağışlar" başlıklı 23. Maddesi'nin ekteki şekliyle tadil edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Ticaret Bakanlığı'na gerekli başvurularda bulunulması ve gerekli izinlerin alınmasını takiben madde değişikliğinin yapılacak ilk Genel Kurul'da pay sahiplerinin onayına sunulmasına,

Sermaye Piyasası Kurulu'nun özel durumlara ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde gerekli duyuruların yapılmasına karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

%900 SERMAYE TAVANI ARTIRIMI!

Europap Tezol Kâğıt’ın kayıtlı sermaye tavanı 500.000.000 TL ve şirket bu tavanı %900 oranında artırarak 5.000.000.000 TL’ye çıkarmak için harekete geçti. Tezol Kağıt’ın aldığı karar doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay beklenecek.

Dev şirketten yüzde 900 sermaye tavanı artırım kararı!

HALKA ARZ SONRASI 2 BEDELSİZ!

Tezol Kağıt’ın halka arz edilen payları, 15 Eylül 2021 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı. Şirket, halka arz edildikten sonra 2 yıl peş peşe bedelsiz sermaye artırımına gitti. 2022 yılında %120 oranında bedelsiz pay dağıtan TEZOL, 2023 yılında da %100 oranında bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirmişti.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme