Doğuş Otomotiv 3. kez temettü açıkladı! İşte tarihi ve miktarı!

Borsa İstanbul'un güçlü şirketlerinden Doğuş Otomotiv (DOAS) temettü kararı aldı. İşte detaylar…

Doğuş Otomotiv 3. kez temettü açıkladı! İşte tarihi ve miktarı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un güçlü şirketlerinden Doğuş Otomotiv (DOAS) temettü kararı aldı. İşte detaylar!

Borsa İstanbul pay piyasasının önde gelen şirketlerinden biri olan Doğuş Otomotiv, 2023 yılında bir kez daha temettü dağıtma kararı aldı. Şirketin bu kararı, yatırımcılar tarafından heyecan ve sevinçle karşılandı.

Nisan ayında hisse başına net 8.1818 TL kâr payı dağıtan Doğuş Otomotiv, 2023 yılının 2. çeyrek bilançosunun güçlü gelmesinin ardından 24 Ağustos tarihinde de hisse başı net 10.22 TL kâr payı dağıtmıştı. Şirketin, 2023 yılında sürpriz bir şekilde aldığı 3. kez temettü kararı şaşkınlıkla karşılandı.

KAP’TAN DUYURDU!

Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden temettü konusunda açıklamada bulunan Doğuş Otomotiv, pay başına net 5,1136362 TL kâr payı dağıtma kararı aldı. DOAS temettü ödeme tarihini ise 28.11.2023 şeklinde duyurdu.

YATIRIMCILARA AÇIKLAMA YAPTI

Doğuş Otomotiv, temettü kararı hakkında bir de açıklamada bulundu. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kâr Dağıtım Politikamıza uygun şekilde “karlılık ve finansal yapımız dikkatte alınarak, pay sahiplerimizin menfaat ve beklentilerinin karşılaması, sürdürülebilir ve olabildiğince kararlı kâr payı dağıtımı ilkemizin devamını temin bakımından” bilançoda bulunan kar dağıtımı yapılabilir nitelikteki kaynaklardan net 1.250.000.000 TL’nin ortaklarımıza payları oranında nakden dağıtılmasına ve kar payı ödemelerine 24 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başlanmasına ilişkin Yönetim Kurulu teklifi genel kurulun onayına sunulacaktır.”


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme