Dün tedbir gelen hisse tavana koşuyor!

Borsa İstanbul tarafından tedbir kapsamına alınan hissede yükseliş sürüyor. Hisse, tavan fiyata koşuyor.

Dün tedbir gelen hisse tavana koşuyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul, 16 Ocak 2024 tarihli seansın tamamlanmasının ardından 2 hissenin tedbir kapsamına alındığını açıklamıştı. Bu hisselerden biri de Ersu Meyve ve Gıda Sanayi (ERSU) olmuştu. Şirketin borsada işlem gören hisselerine 16 Şubat 2024 seans sonuna kadar emir paketi tedbiri geldiği açıklanmıştı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ERSU.E ve SANEL.E  payları 17/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

TEDBİR GELDİ, HİSSEDE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR!

ERSU hisseleri, Borsa İstanbul tarafından emir paketi tedbirine tabi tutulsa da hissede yükseliş sürüyor. 16 Ocak 2024 tarihli seansı 14,66 TL'den kapatan ERSU, 17 Ocak saat 1050 itibariyle 16 TL'nin üzerinde işlem görüyor. Hissede an itibariyle yükseliş, %9'un üzerinde ve hisse tavan fiyata gidiyor.

Dün tedbir gelen hisse tavana koşuyor!

NOT: Hissedeki yükseliş değerleri, haber yazım saatinden itibaren gün içerisinde değişebilir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme