Dün Tedbir Gelen Hissede Bugün Taban Fiyat Görüldü!

Borsa İstanbul'dan 27 Eylül tarihinde 6 hisseye tedbir geldiği açıklanmıştı. Kredili işlem ve açığa…

Dün Tedbir Gelen Hissede Bugün Taban Fiyat Görüldü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’dan 27 Eylül tarihinde 6 hisseye tedbir geldiği açıklanmıştı. Kredili işlem ve açığa satış yasaklanan Yeo Teknooloji hisselerinde bugün taban fiyat görüldü. İşte detaylar!

Borsa İstanbul’da son zamanların en çok yükselen hisselerinden biri de YEOTK olmuştu. Mayıs ayında 60 TL fiyatlardan işlem gören YEOTK, endeksin yanı sıra enerji şirketlerinin yükseliş rüzgârını da arkasına alarak çok ciddi bir yükseliş performansı göstermeyi başarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Borsa İstanbul 100 endeksine dahil edilen Yeo Teknoloji’de yaşanan bu gelişme, hisselerin yükselişine devam etmesine vesile oldu.

Ancak geçtiğimiz gün Borsa İstanbul tarafından alınan karar doğrultusunda hisseye tedbir geldi. YEOTK hisselerine tedbir gelmesinin akabinde ise şirketin Borsa İstanbul’da işlem gören payları, 28 Eylül Perşembe günü %10 düşüş göstererek taban fiyata düştü.

YEOTK HİSSESİNDE YASAK NE ZAMAN BİTECEK?

Yeo Teknoloji ile birlikte; ALCAR, DAPGM, EDATA, RAYSG ve REEDR hisselerine de kredili işlemler ve açığa satış yasağı geldi. Bu hisselerde yasak, 27 Ekim 2023 seans kapanışı ile birlikte sona erecek.

Bakmadan Geçme