Enerji hissesi halka arz fiyatının altına düştü!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Çates Elektrik (CATES), halka arz sonrası yüzde 66 yükselmişti. Son aylarda düşüşe geçen hisse, halka arz fiyatının altına geriledi.

Enerji hissesi halka arz fiyatının altına düştü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören enerji şirketlerinden Çates Elektrik, halka arz sonrası yükselişini sürdüremedi. Önceki zirve fiyatında, halka arzın ardından %66 primlenen hisse, son aylarda ise düşüşe geçmişti. Geçtiğimiz günlerde halka arz fiyatının altına gerileyen hisse yeniden toplarlansa da 16 Nisan tarihinde de yine düşüş gösterdi.

HALKA ARZ SONRASI %66 YÜKSELMİŞTİ!

Çates Elektrik'in halka arz edilen payları, 7 Aralık 2023 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 57,15 TL olan CATES, 31 Ocak 2024 tarihinde 94,75 TL'yi gördü. Şimdiye kadarki zirve fiyatı 94,75 TL olan CATES, o tarihin ardından kademeli olarak düşüş gösterdi.

HALKA ARZ FİYATININ ALTINA GERİLEDİ!

Ocak ayının son gününden itibaren düşüşe geçen CATES'in gerilemesi, halen devam ediyor. 4 Nisan tarihli seansta 51,80 TL'ye kadar düşen CATES payları, sonraki seanslarda yeniden toparlayarak halka arz fiyatının üzerine çıkmıştı. Ancak 15, 16 Nisan tarihlerinde yeniden satış yiyen CATES, düşüşe geçti. Hisse, 16 Nisan saat 10.30 itibariyle halka arz fiyatını altı olan 56,50 TL'nin dolaylarında işlem görüyor.

Enerji hissesi halka arz fiyatının altına düştü!

CATES hisse fiyatı haber yayın saati ile geçerlidir, fiyat gün içerisinde değişebilir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme