Enerji şirketinin açıklaması hisseyi sert yükseltti!

Enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden CW Enerji (CWENE), yüzde 700 oranında sermaye tavanı artırımı kararı açıklamıştı. CW Enerji'den gelen bu karar, şirketin hisselerinin yükselişini sağladı.

Enerji şirketinin açıklaması hisseyi sert yükseltti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören enerji şirketlerinden CW Enerji (CWENE), 15 Nisan seans kapanışının ardından bir açıklamada bulundu. Kayıtlı sermaye tavanını artırma kararı alan CW Enerji, 500.000.000 TL olan sermaye tavanını %700 oranında artırarak 4.000.000.000 TL'ye çıkarmak için harekete geçti. Şirketten yapılan açıklamada ise "Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından 15.04.2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında;

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)' nun II-18.1 No'lu Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği hükümleri uyarınca; Şirketimizin 500.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanının 4.000.000.000 TL'ye artırılması ve kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin 2024-2028 yılları olarak belirlenmesi için Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6. Maddesi'nin ekteki şekliyle tadil edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Ticaret Bakanlığı'na gerekli başvurularda bulunulmasına ve gerekli izinlerin alınmasını takiben madde değişikliğinin yapılacak ilk Genel Kurul'da pay sahiplerinin onayına sunulmasına ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu'nun özel durumlara ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde gerekli duyuruların yapılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

HİSSE SERT YÜKSELDİ!

CW Enerji'den gelen bu açıklamada, şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören paylarının yükselmesini sağladı. 15 Nisan tarihli seansı 287,25 TL'den kapatan CWENE, 16 Nisan tarihinde 311,50 TL'yi gördü. Hisse saat 11.30 itibariyle %5'in üzerinde yükselişle 300 TL'nin üzerinde işlem görmeye devam ediyor.

Enerji şirketinin açıklaması hisseyi sert yükseltti!

CWENE hisse fiyatı haber yayın saati ile geçerlidir, gün içerisinde değişebilir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme