Galatasaray'dan bedelli sermaye artırımı!

Borsa İstanbul'un spor şirketlerinden Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. (GSRAY…

Galatasaray'dan bedelli sermaye artırımı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un spor şirketlerinden Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. (GSRAY) bedelli sermaye artırımı kararı aldı. Şirket, KAP üzerinden yapılan duyuruda, bedelli oranının ise %100 olduğunu belirtti. GSRAY ne zaman bölünecek, bedelli ne zaman?

2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Galatasaray’dan bedelli sermaye artırımı kararı geldi. 9 Haziran 2023 tarihinde yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) duyurusunda, şirketin bedelli oranının ise %100 olduğu belirtildi.

Galatasaray’ın kayıtlı sermaye tavanı 2.700.000.000 TL ve mevcut sermayesi ise 540.000.000 TL olarak göze çarpıyor. Şirket, %100 bedelli sermaye artırımı ile bu sermayeyi 1.080.000.000 TL’ye çıkartacak. Bedelli sermaye artırımında rüçhan fiyatı ise 1 TL olarak açıklandı.

GSRAY NE ZAMAN BÖLÜNECEK?

Galatasaray, bedelli sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunacak. Şirket, daha sonra ise Kurul’dan onay bekleyecek. Onay gelmesi durumunda da rüçhan hakkı kullanım tarihleri netlik kazanacak.

Gelişmeleri daha yakından takip edebilmek için sayfanın en altında linkleri bulunan mobil uygulamalarımızdan cihazınıza uyumlu olanı indirmeyi unutmayın.