Gözler SPK'da! 100 lot 1100'e yükselecek!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan bedelsiz sermaye artırımı için onay bekleyen şirket, yatırımcılarına…

Gözler SPK'da! 100 lot 1100'e yükselecek!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan bedelsiz sermaye artırımı için onay bekleyen şirket, yatırımcılarına %1000 bedelsiz pay verecek. Yatırımcıların 100 lotu ise 1100’e yükselecek. İşte detaylar!

Borsa İstanbul‘da işlem gören şirketlerden bedelsiz sermaye artırımı kararları geliyor. Birçok şirket de bu konuda SPK’dan onay bekliyor. Onay bekleyen şirketlerden biri olan CASA‘nın yatırımcıları da SPK’dan onay alınması halinde bedelsiz sermaye artırımından yararlanacak.

22 Eylül 2023 tarihinde bedelsiz sermaye artırımı kararı alan şirket, bu kararı Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarla paylaşmıştı. Kayıtlı sermaye tavanı 0 (sıfır) görünen CASA Emtia Petrol Kimyevi ve Türevleri San. Tic. A.Ş., 4.900.000 TL olan mevcut sermayesini, %1000 oranında artırarak 53.900.000 TL‘ye yükseltmeyi hedefliyor. Şirketin bu kararı Sermaye Piyasası Kurulu‘na sunuldu ve kuruldan onay bekleniyor.

YATIRIMCILARIN LOT SAYISI %1000 ARTARACAK!

CASA yatırımcılarının portföylerinde bulunan lot sayıları, bedelsiz sermaye artırımına onay alınması halinde artacak. Örneğin; portföyünde 100 CASA hissesi bulunan bir yatırımcının lot sayısı 1100‘ye yükselecek. Bedelsiz sermaye artırımı gelişmelerini, WhatsApp kanalımız ya da mobil uygulamalarımızdan takip edebilirsiniz.

HİSSE FİYATI DA BÖLÜNECEK!

CASA‘nın SPK’dan bedelsiz sermaye artırımı için onay alması durumunda, hisse fiyatında da bir bölünmeye gidilecek. Kaç TL’den bölüneceği ise, onay aşaması ardından belirlenecek olan bölünme tarihinden 1 gün önceki fiyat baz alınarak gerçekleştirilecek.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme