Hafta sonu da durmuyor! Dev şirketten 14,1 milyon dolarlık iş anlaşması!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketi, hafta sonu dahi Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden iş…

Hafta sonu da durmuyor! Dev şirketten 14,1 milyon dolarlık iş anlaşması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen şirketi, hafta sonu dahi Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden iş anlaşması açıklıyor. Şirket, pazar günü akşam saatlerinde, 14,1 milyon dolarlık iş anlaşması açıkladı.

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Kontrolmatik Teknoloji, hafta sonları dahi iş anlaşması yapması ile yatırımcıların dikkatini çekiyor. 12 Kasım Pazar günü KAP duyurusunda bulunan şirket, 14,1 milyon dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığını yatırımcılarla paylaştı.

Kontrolmatik, KAP’tan yaptığı açıklamada, “Yabancı bir müşterimiz ile yurt dışında Yüksek Gerilim Trafo Merkezi yapımı için toplamda 14.100.000.-USD tutarında sözleşme bugün tarihi itibariyle imzalanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

KÂRINI %184 ARTIRMIŞTI

Kontrolmatik Teknoloji 2023 yılının 9 aylık bilançosunda net dönem kârını %184 artırmıştı. Şirket, 2022 yılının 9 ayında 195,02 milyon TL olan kârını, 2023/9 bilançosunda 553,69 milyon TL şeklinde duyurdu.

CİROSU %111 ARTTI

Kontrolmatik’in son bilançosunda cirosu da yükselen finansal kalemler arasında yer aldı. 2022/9 bilançosunda 855,40 milyon TL olan ciro bu yılın 9 ayında ise 1,80 milyar TL’ye yükseldi. Şirket, geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın 9 ayında cirosunu %111 artırmış oldu.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme