Halka arz fiyatının altına düşen hisseyi BofA topladı! Hisse yükselişte!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketi, ilk satış fiyatının altına düşmüştü. Bank of America (BofA)'dan gelen yüklü alım, hisseyi yukarı götürdü. Koç Metalurji (KOCMT) hisseleri, BofA'nın toplaması ile harekete geçti.

Halka arz fiyatının altına düşen hisseyi BofA topladı! Hisse yükselişte!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Koç Metalurji (KOCMT), toplam 125.000.000 lotu 9-10 Mayıs tarihlerinde halka arz etmişti. Halka arz fiyatı 20,50 TL olan KOCMT payları, 3 tavan gördükten sonra düşüşe geçmişti. Borsada işleme başlamasının ardından en yüksek 27,24 TL'yi gören KOCMT payları, halka arz fiyatının altına düşmüş ve 18,34 TL'ye kadar gerilemişti. Düşüşü fırsat bilen yabancı yatırımcı, Koç Metalurji paylarına yöneldi.

BOFA, KOCMT HİSSESİNİ TOPLADI!

Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından Bank of America üzerinden, 30 Mayıs tarihinde yüklü miktarda KOCMT hissesi alındı. BofA'dan ortalama 19,70 TL maliyetle 1,8 milyon lotun üzerinde alım gerçekleştirildi. Bu kurumun peşinden ise 1 milyona yakın lot alımı ile Alnus Yatırım, 400 bine yakın lot alımı ile de Deniz Yatırım geldi.

HİSSE YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Özellikle BofA'nın KOCMT hisselerini toplaması, fiyatta yükselişi de beraberinde getirdi. 29 Mayıs tarihli seansı 18,89 TL'den kapatan KOCMT hissesi, 30 Mayıs saat 14.30 itibariyle %6'nın üzerinde yükselişte. Hisse, 20 TL'nin üzerine çıkarak halka arz fiyatına da yaklaştı.

Halka arz fiyatının altına düşen hisseyi BofA topladı! Hisse yükselişte!

Fotoğraf: Tradingview


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme