Jantsa bedelsiz sermaye artırımı tarihi belli oldu!

Borsa İstanbul'un köklü şirketlerinden Jantsa Jant Sanayi (JANTS), 2024 yılı bedelsiz sermaye artırımı tarihini açıkladı. Jantsa bölünme tarihi belli oldu.

Jantsa bedelsiz sermaye artırımı tarihi belli oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketlerinden Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş., Mart ayında bedelsiz sermaye artırımı kararı almıştı. Şirket, %693,24 oranında gerçekleştirilecek olan bedelsizin tüm detaylarını duyurdu. Jantsa'nın bedelsiz sermaye artırımına, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 24 Mayıs tarihinde onay verilmişti.

JANTSA BEDELSİZ NE ZAMAN?

Jantsa, 31 Mayıs 2024 Cuma günü bedelsiz sermaye artırımına gidecek. Şirketin 88.245.000 TL olan sermayesi, %693,24 oranında artışla 700.000.0000 TL'ye yükselecek. Jantsa, bedelsiz sermaye artırımında, 611.755.0000 TL'yi geçmiş yıl kârlarından kullanacak.

JANTSA NE ZAMAN BÖLÜNECEK?

Jantsa hisse fiyatı, 31 Mayıs tarihinde bölünecek. Şirketin hisse fiyatında bölünme ile birlikte yatırımcılara da bedelsiz pay dağıtımı yapılacak.

JANTSA BEDELSİZ SONRASI YÜKSELİR Mİ?

Birçok bedelsiz sermaye artırımı sonrası, hisselerde fiyat bölündüğünden yatırımcıların hisseye ulaşımı kolaylaşıyor. Örneğin; bir hisse 300 TL iken, %400 bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştiğinde hisse fiyatı 5'e bölünüyor. Dolayısı ile hisse fiyatı 300 TL'den 60 TL'ye güncelleniyor. Bu hisseyi 300 TL'den almak istemeyen yatırımcılar, 60 TL'den alabiliyor. Bu durumda da hisseye gelen talep, fiyatların yeniden yükselmesine sebep olabiliyor. Ancak, arzın da artması durumunda tersi bir durum da görülebiliyor.

Jantsa'nın Borsa İstanbul'da işlem gören paylarında fiyat, 30 Mayıs seans kapanış fiyatı baz alınarak bölünecek. Hisse, 30 Mayıs seansında 267 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. JANTS payları bu fiyattan bölündüğünde, hisse 31 Mayıs tarihinde yaklaşık 33-34 TL'li fiyatlardan işleme başlayacak. Hissenin ucuz görünmesi, hareketlenmeyi de beraberinde getirebilir. Ancak, genel piyasa koşulları ve şirketin finansal ve teknik durumu da gözardı edilmemelidir.

Jantsa bedelsiz sermaye artırımı tarihi belli oldu!

Fotoğraf: Tradingview


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme