Halka arz fiyatının altına düşen TAB Gıda'dan geleceğe dönük kritik açıklama!

Halka arzında çifte rekor kıran TAB Gıda, şu sıralar halka arz fiyatının altında işlem görüyor. Şirket, 25 Aralık tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden geleceğe dönük kritik açıklamada bulundu.

Halka arz fiyatının altına düşen TAB Gıda'dan geleceğe dönük kritik açıklama!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılında halka arz olan şirketlerin arasında en dikkat çekenlerden biri de şüphesiz TAB Gıda (TABGD) olmuştu. Şirket, hem TL bazlı en büyük halka arz olarak hem de halka arza katılan yatırımcı sayısı açısında rekor kırmıştı. TAB Gıda her ne kadar halka arz sürecinde çifte rekor kırsa da şirketin hisseleri, Borsa İstanbul’da beklenen performansı bir türlü vermemişti.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

26 Ekim 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işleme başlayan TABGD hisseleri, 130 TL’den halka arz edilmişti. Şirketin hisseleri halka arzın ardından 207,80 TL’yi görse de 25 Aralık tarihinde 99 TL’den kapanış gerçekleştirerek halka arz fiyatının %24 altına düştü.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından geleceğe dönük değerlendirmelerde bulunan şirket, KAP üzerinden bir açıklama paylaştı.

TAB Gıda’dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Çevre coğrafyalarda yaşanan olumsuz gelişmeler ve makroekonomik konjonktüre rağmen, Şirket yönetimimiz 2023 yılı mali sonuçlarının, İş Yatırım tarafından hazırlanan ve 13.10.2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan Fiyat Tespit Raporu'nda (FTR) yer alan 2023 yılı beklentilerine paralel olarak gerçekleşmesini öngörmektedir.

Ek olarak, Şirketimiz, 2024 yılında toplam restoran ağına 200'ün üzerinde restoran eklemeyi planlamaktadır. Makroekonomik gelişmelere bağlı olarak, sistem geneli satışlarının (TAB tarafından işletilen ve Franchise tarafından işletilen restoranların toplam satışları) 2024 yılında yaklaşık 47 milyar TL olması beklenirken, aynı yıl için FTR'de yer alan beklentilere paralel bir şekilde, TAB Gıda konsolide hasılatının yaklaşık %80 büyüme ile 30 milyar TL ve FAVÖK'ünün ise 6,4 milyar TL civarında gerçekleşmesi planlanmaktadır.

Şirketimiz, piyasada oluşacak gelişmelere hızlı adapte olmak için azami gayreti göstererek, kaliteli ürün ve hizmetleri en uygun fiyatlarla sunarak sürdürülebilir ve karlı büyüme için gerekli adımları atmaya devam edecektir."


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme