Halka arz rekortmeni şirket, rekor kâr açıkladı!

Halka arzda rekorları kıran şirket, 2023/9 bilançosunu açıkladı. Şirketin rekor bilanço detayları…

Halka arz rekortmeni şirket, rekor kâr açıkladı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halka arzda rekorları kıran şirket, 2023/9 bilançosunu açıkladı. Şirketin rekor bilanço detayları haberimizde!

Yaklaşık 1 yıl önce Borsa İstanbul‘da işlem görmeye başlayan Alfa Solar Enerji, 58,50 TL’den halka arz edilmişti. 16 Kasım 2022 tarihinde borsada işleme başlayan ALFAS, daha sonra ise yükseliş performansı ile yatırımcıların adeta cebini doldurmuştu. 2023 yılına ait 9 aylık bilançosunu açıklayan şirketin finansal kalemlerinde birçok iyileşme görüldü.

4,32 MİLYAR TL SATIŞ YAPTI

2022 yılının 9 ayında 1,09 milyar TL satış açıklayan Alfa Solar Enerji, bu yılın ilk 9 ayında ise 4,32 milyar TL’lik satışa imza attı. Şirketin satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre %294 oranında artış görüldü.

1 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE NET KÂR GELDİ

Alfa Solar Enerji’nin 2023/9 finansal tablosunda net kâr da yatırımcıları heyecanlandırdı. Geçen yılın aynı döneminde 274 milyon TL net kâr açıklayan şirket, bu yılın aynı döneminde ise 1,03 milyar TL net kâr açıkladı. Şirketin net kârındaki değişim, geçen yılın aynı dönemine göre %278 oldu.

ÖZKAYNAKLARI %39 BÜYÜDÜ

2023 yılının 6 aylık döneminde 1,3 milyar TL özkaynak açıklayan Alfa Solar Enerji, 9 aylık bilançoda ise 1,8 milyar TL özkaynak duyurdu. Şirketin özkaynaklarındaki artış oranı ise %39 şeklinde kayıtlara geçti.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme