Halka arz şirketten gelen açıklama hisseyi yükseltti!

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden Alves Kablo (ALVES), faaliyet alanını genişletme kararı aldı. Şirket, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösterecek 15 milyon TL sermayeli yeni şirket kurma kararı aldı. 

Halka arz şirketten gelen açıklama hisseyi yükseltti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem görmeye başlayan yeni halka arz şirketlerden Alves Kablo, halka arz yatırımcılarına kazandıran şirketlerden biri olmuştu. Borsada işleme başlamasının ardından %286 yükselen hisse, daha sonra ise kademeli bir düşüş göstermişti. ALVES payları, şirketten gelen açıklama ile 29 Nisan tarihinde yükselişe geçti.

YENİ ŞİRKET KURMA KARARI ALDI!

Alves Kablo, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösterecek olan yeni bir şirket kurma kararı alındığı belirtildi. Alves Kablo'nun KAP açıklamasında, "Şirketimizin 29.04.2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında; şirket ihtiyaçlarını karşılamak ve aynı zamanda yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere Yenilenebilir Enerji Alanında (Ges enerji sistemleri, rüzgar enerji sistemleri) payları %100  Alves Kablo A.Ş.'ye ait olmak üzere 15.000.000,00 TL sermayeli şirket kurulmasına karar vermiştir. Yatırımcılarımız süreç hakkında gelişme oldukça bilgilendirilecektir. Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur." denildi.

Alves'in bu açıklamasının ardından şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören payları yükselişe geçti.

Kaynak: KAP


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme