Havacılık şirketinden Endonezya'da yatırım!

Borsa İstanbul'da işlem gören havacılık sektörünün önde gelen şirketi, Endonazya'da yatırım yapma kararı aldı. Şirket, söz konusu yatırım hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden açıklamada bulundu.

Havacılık şirketinden Endonezya'da yatırım!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'un önde gelen havacılık sektörü şirketlerinden biri olan Çelebi Havacılık Servisi (CLEBI), Endonezya'da yapılan yatırımı açıkladı.

Şirket, stratejik büyüme hedefleri doğrultusunda Endonezya'nın başkenti Jakarta'da faaliyet gösteren PT. Prathita Titiannusantara ("PTN") şirketinin hisselerini satın almak üzere adım attı. Şirketin Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, PTN'nin mevcut iki hissedarı olan Dana Pensiun Merpati Nusantara Airlines ("DPMNA") ve Koperasi Karyawan Pratitha Titiannusantara'dan ("KKPT") %100 hissenin toplam bedeli 35 milyar IDR (yaklaşık 2,06 milyon Avro) olarak belirlendi.

Hisse Satış ve Alım Sözleşmesi ("SPA"), 23 Aralık 2023 tarihinde imzalandı ve SPA'de belirtilen şartların yerine getirilmesi durumunda hisse devir işlemlerinin en geç 30 Mart 2024 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. Çelebi Havacılık Servisi, PTN'nin hisselerini doğrudan devralacak veya mevcut veya ilerleyen tarihlerde kurulacak bir veya daha fazla iştirak aracılığıyla devralma stratejisini benimsemekte.

PTN, Endonezya'nın 26 şehrindeki havalimanlarında yer hizmeti sunarak bu şehirlerdeki uçuş trafiğine erişim sağlamakta ve toplam Endonezya havacılık pazarının %76'sına hükmetmektedir. Önümüzdeki 5 yıl içinde Endonezya havacılık pazarının yılda ortalama %7 büyümesi öngürülüyor.

Çelebi Havacılık Servisi'nin bu yatırım hamlesi, PTN'nin gelecek 5 yıl içinde ortalama yıllık gelirinin 14 milyon Avro (2028'de 25 milyon Avro) ve 5 yıl boyunca toplam ekipman yatırım tutarının yaklaşık 27 milyon Avro olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme