Hisseleri kısa zamanda %250 yükselen şirketten açıklama!

Borsa İstanbul Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda (PÖİP) işlem gören şirketin hisseleri kısa zamanda…

Hisseleri kısa zamanda %250 yükselen şirketten açıklama!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda (PÖİP) işlem gören şirketin hisseleri kısa zamanda %250’nin üzerinde primlendi. Sert yükselişin ardından şirketten açıklama geldi.

Son zamanlarda PÖİP dahilinde bulunan hisselerdeki sert yükseliş devam ediyor. Bilindiği üzere Borsa İstanbul tarafından bir açıklama yapılmış ve PÖİP’te bulunan hisselerin BİST TÜM endeksine dahil edilebileceği bildirilmişti. Gelen bu açıklama sonrasında PÖİP’te yer alan birçok hissede çok sert yükselişler görülmeye başladı. Bu hisselerden biri de Sumaş Suni Tahta hisseleri oldu. Şirketin hisseleri, 15 Ağustos tarihinden bu yana %250’nin üzerinde değer kazandı.

71 GÜNDE 100 TL’DEN 360 TL’YE YÜKSELDİ

Sumaş Suni Tahta’nın işlem gören hisseleri, çok sert yükseliş gösterdi. 15 Ağustos tarihinde yaklaşık 100 TL’den işlem gören SUMAS payları, şu sıralar 360 TL dolaylarında işlem görüyor. 70 gün gibi kısa bir zamanda SUMAS hisseleri, %250’nin üzerinde primlenmiş oldu.

Haber

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

SUMAS’ta görülen sert yükselişin ardından şirketten de açıklama gecikmedi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcıları bilgilendiren şirket, “Borsa İstanbul A.Ş.’ tarafından gönderilen 25.10.2023 tarih ve E-18454353-100.06-20859 sayılı “Olağandışı Fiyat ve Miktar Hareketi Hk.” konulu yazısına istinaden;kamuya açıklanmamış özel bir durumun olup olmadığı husundaki açıklamalarımız talep edilmiştir.

Şirketimiz hisse senetleri üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’nin “Olağandışı fiyat ve miktar hareketleri” başlıklı maddesine istinaden kamuya açıklanmamış özel bir durumun olmadığı hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.” ifadelerini kullandı.



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme