Yüzde 300 sermaye tavanı artırımı onaylandı!

Borsa İstanbul'un inşaat şirketlerinden Yeşil Yapı Endüstrisi (YYAPI), yüzde 300 oranında sermaye tavanı artırımı için karar almıştı. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'nun bu karara onay verdiği duyurdu.

Yüzde 300 sermaye tavanı artırımı onaylandı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş. (YYAPI), 8 Nisan 2024 tarihli yönetim kurulu kararı ile %300 oranında kayıtlı sermaye tavanı artırımı için harekete geçmişti. Şirket, 2.250.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanını, 9.000.000.000 TL'ye çıkarmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu. Yeşil Yapı'nın başvurusu, SPK tarafından onaylandı.

Yeşil Yapı, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığı ile yaptığı açıklamada, SPK'dan gelen onayın ayrıntılarını paylaştı. Şirketten yapılan KAP açıklamasında, "Şirketimizin Denetim Komitesi ve Riskin Erken Saptanması Komitesi tarafından yapılan öneri neticesinde;

Şirket esas sözleşmesinin Sermaye ve Paylar başlıklı 7. maddesinin ekte gösterildiği şekilde değiştirilmesine ve bu değişikliklerle ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu ile T.C. Ticaret Bakanlığı'na gerekli başvuruların yapılmasına ve diğer yasal işlemlerin ikmal edilmesine karar verilen kayıtlı sermaye tavanının 2.250.000.000 TL den 9.000.000.000 TL ye çıkarılmasına ilişkin Esas Sözleşme Tadil Metni 28.05.2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmıştır." ifadelerine yer verildi.

KAYITLI SERMAYE TAVANI NEDİR?

Kayıtlı sermaye, şirketlerin sermaye artırımı konusunda yönetim kuruluna verilen yetkinin üst sınırı olarak tanımlanır. Şirketin esas sözleşmesinde belirtilen hükme göre, şirketin ihraç edebileceği azami sermaye miktarı kayıtlı sermaye olarak adlandırılır.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme