Kale Seramik (KALES) halka arz ne zaman, eşit mi oransal mı, kaç lot verir?

Halka arz tufanına bir şirket daha katıldı. Kale Seramik halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na…

Kale Seramik (KALES) halka arz ne zaman, eşit mi oransal mı, kaç lot verir?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halka arz tufanına bir şirket daha katıldı. Kale Seramik halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulundu. Şirketin halka arzına öne çıkan detaylar haberimizde. Kale Seramik halka arz talep toplama tarihleri ne zaman, eşit dağıtım mı oransal mı? Kale Seramik halka arz taslak izahname detaylar, KALES kaç lot verir, hangi bankalar?

Sermaye Piyasası Kurulu’na halka arz başvuruları peş peşe gelmeye başladı. Son zamanlarda gelen başvurulara bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin yakından tanıdığı markalardan biri olan Kale Seramik de halka arz hazırlıklarına başladığını duyurdu.

Şirketin halka arzında hazırlanan taslak izahnamenin yayınlanmasının ardında detaylar ise yatırımcılar tarafından araştırılmaya başladı. Biz de öne çıkan ayrıntıları sizler için derledik. İşte Kale Seramik’in halka arz detayları!

KALE SERAMİK NE İŞ YAPAR?

Türkiye’nin ilk seramik karo üreticisi olan Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. 1957 yılında, ilk yer karosu üreticisi olan Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. ise 1972 yılında kuruldu.

Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş ve Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. 2000 yılında “Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş” ismiyle tek çatı altında birleşti. Çanakkale Seramik ve Kalebodur markaları ile üretimini sürdüren Kaleseramik, yılda 68 milyon metrekare üretim kapasitesi ile tek bir alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşudur.

KALE SERAMİK HALKA ARZ DETAYLARI

Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname yayınlandı. İzahnamede yer alan verilere göre Kale Seramik’in halka arzında toplam 109.390.465 lot satışa sunulacak. KALES işlem kodunun kullanılması beklenen halka arzda fiyat ise henüz netlik kazanmadı. Öte yandan taslak izahnamede yer alan bilgilere göre Kale Seramik’in halka arzında dağıtım şekli ise Bireysel Yatırımcılara Eşit Dağıtım olacak. Şirketin halka arz sonrası halka açıklık oranı ise %21,25 olacak.

KALE SERAMİK HALKA ARZ NE ZAMAN?

Kale Seramik halka arzının 2023 yılı ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Gelişmeleri, halka arz tarihini ve SPK onayı sonrası netleşecek tüm detayları kaçırmamak için sayfanın en altında linkleri yer alan mobil uygulamalarımızdan cihazınıza uygun olanı indirmeyi unutmayın.

KALE SERAMİK HALKA ARZ GELİRİ NEREDE KULLANILACAK?

Slab-Sinterflex Yatırımı: %50

Sürdürülebilirlik Yatırımları: %15

Yurtdışı Yatırım: %6

Banyo Yatırımı: %5

Frit Yatırımları: %4

Kredi Kapaması: %20

Bakmadan Geçme