Merakla beklenen tarih açıklandı, hisse sert düştü!

Borsa İstanbul'da dikkat çeken teknoloji şirketlerinden Mia Teknoloji'nin %1200 oranında bedelsiz…

Merakla beklenen tarih açıklandı, hisse sert düştü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da dikkat çeken teknoloji şirketlerinden Mia Teknoloji’nin %1200 oranında bedelsiz sermaye artırımı tarihi belli oldu. Şirketin hisseleri, Borsa İstanbul’da düşüş göstererek devre kesti.

Son ayların borsada yükselen şirketlerinden biri olan Mia Teknoloji, Mart ayından bu yana Sermaye Piyasası Kurulu’ndan bedelsiz sermaye artırımı onayı bekliyordu. 14 Mart 2023 tarihinde bedelsiz kararı alan şirket, Kurul’dan 10 Kasım 2023 tarihinde bu karara onay almıştı.

Yatırımcıların büyük bir merakla beklediği MIATK bedelsiz sermaye artırımı tarihi belli oldu. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan yaptığı açıklamada bedelsiz pay alma işlemlerine 20 Kasım Pazartesi günü başlanacağını duyurdu.

16 Kasım Perşembe günü borsaya düşüşle başlayan MIATK hissesi, 15 Kasım Çarşamba günü seansı 780 TL’den kapatmıştı. 16 Kasım Perşembe saat 10.31’de devre kesen MIATK, 741 TL’ye kadar geriledi.

YATIRIMCILARA %1200 BEDELSİZ PAY!

Portföyünde Mia Teknoloji hissesi bulunan yatırımcılar, Pazartesi günü yapılacak olan bedelsiz sermaye artırımından yararlanacak. Örneğin; 10 MIATK hissesi bulunan yatırımcıların pazartesi günü lot sayısı 130’a yükselecek. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki MIATK hisse fiyatında da aynı oranda bölünmeye gidilecek.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme