Mia Teknoloji (MIATK) hisse teknik analiz ve yorumu!

Son zamanlarda yatırımcıların gözdesi olan Mia Teknoloji, %1200 oranındaki bedelsiz sermaye artırımı…

Mia Teknoloji (MIATK) hisse teknik analiz ve yorumu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda yatırımcıların gözdesi olan Mia Teknoloji, %1200 oranındaki bedelsiz sermaye artırımı sonrasında bekleneni bir türlü veremedi. Peki, MIATK hisselerinde son durum ne? İşte detaylar!

Borsa İstanbul’da işlem gören teknoloji şirketlerinden Mia Teknoloji A.Ş., aynı zamanda popüler de olan bir şirket. Yaptığı iş anlaşmalarının yanı sıra şirketin sektörde öncülük yaptığı iş kolları, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Halka arz edildiği günden bu yana son 1 yılda dikkat çeken şirket, özellikle de Mayıs 2023 sonrasında gösterdiği yükseliş performansı ile yatırımcıların gözdesi haline gelmiş durumda.

ZİRVE FİYATININ %40 ALTINA İNDİ

Mia Teknoloji’nin Borsa İstanbul’da işlem gören payları, tarihi zirve fiyatının yaklaşık %40 altına kadar düştü. Şirketin bedelsiz sermaye artırımına gitmesi sonucunda hisse fiyatları da bilindiği üzere 13’e bölünmüştü. Hisse fiyatının düşmesi, hisseye ulaşımın kolay olacağı kanısı ile yatırımcıyı çekmesi bekleniyordu. Ancak bölünme sonrasıda MIATK hisseleri, düşüş göstermeye devam ediyor. Borsa İstanbul’un 24 Kasım Cuma günkü seansının MIATK, -%3,95 düşüşle 43,76 TL’den kapattı. MIATK bölünme fiyatı ile tarihi zirvesi ise 70 TL’nin üzerinde görünüyor.

Haber

PD/DD VE F/K YÜKSEK Mİ?

Mia Teknoloji hisselerinin son 6 ay içerisinde sert yükselişi, şirketin PD/DD ve F/K oranlarını da ciddi oranda yükseltmişti. MIATK 24 Kasım Cuma günkü kapanışla birlikte PD/DD 20,29 ve F/K ise 40,72 oranına kadar düştü.

50 GÜNLÜK FİYAT ORTALAMASININ ALTINDA!

Mia Teknoloji hisselerindeki son düşüşle birlikte hisseler de 20-50-100 ve 200 günlük ortalamalarını derledik. 20 günlük fiyat ortalaması, 50 TL’nin üzerinde olan MIATK hisselerinin 50 günlük fiyat ortalaması ise 46 TL’nin üzerinde. Bu durumda MIATK hemö 20 hem de 50 günlük fiyat ortalamasının altına inmiş oldu.

Öte yandan şirketin 100 günlük fiyat ortalaması 37 TL ve 200 günlük fiyat ortalaması da 27 TL dolaylarında yer alıyor. Buradan da anlaşılacağı üzere, son 6 ayki MIATK yükselişi ile birlikte hisselerin şu anki durumu hem 100 hem de 200 günlük fiyat ortalamasının üzerinde işlem görüyor.

Haber

HACİMDE YÜKSELİŞ!

Mia Teknoloji hisselerinde bilindiği üzere bazı tedbirler bulunuyordu. Bu tedbirlerin kalkması ile birlikte şirketin hisselerinin 26 Ekim tarihinden itibaren yeniden hacim yükselişine sahip olduğunu görüyoruz. 10 Kasım tarihinde bedelsiz sermaye artırımı için onay alan MIATK, 13 Kasım tarihli seansı düşük hacimle kapattı. Daha sonra ise hacimde yeniden yükseliş görüldü.

Haber


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy y önetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Share


Benzer Haberler

Bakmadan Geçme