Söktaş Tekstil'den uluslararası iş birliği!

Borsa İstanbul'un önde gelen tekstil firmalarından Söktaş Tekstil, KAP üzerinden dikkat çeken bir…

Söktaş Tekstil'den uluslararası iş birliği!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen tekstil firmalarından Söktaş Tekstil, KAP üzerinden dikkat çeken bir duyuruda bulundu. Şirket, yaptığı açıklamada, Stella McCartney ve Birleşmiş Milletler Ekonomik Komisyonu ile yapılan işbirliği hakkında yatırımcıları bilgilendirdi.

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Söktaş Tekstil (SKTAS), önemli bir iş birliğine imza attı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden bir duyuruda bulunan şirket, Stella McCartney ve Birleşmiş Milletler Ekonomik Komisyonu ile iş birliği yapıldığını açıkladı.

Bu uygulama ile dünya çağında ses getiren bir projeye imza attıklarını vurgulayan Söktaş, üretmiş olduğu kumaştan tasarlanan tişörtün üretimine ilişkin UNECE blok zinciri platformunun kurulduğunu bildirdi.

İş birliği yapılan Stella McCartney markasının da dünyanın önde gelen moda markalarından olduğu vurgulandı. Söktaş’ın bu açıklaması, yatırımcılar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Şirketten yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“Pamuklu kumaş tedarikçisi olduğumuz dünyanın önde gelen moda markalarından Stella McCartney ve Şirketimizin, UNECE (Birleşmiş Milletler Ekonomik Komisyonu) ile birlikte yürütmekte olduğu “Sürdürülebilirlik Taahhüdü” projesi kapsamında; Şirketimizin üretmiş olduğu kumaştan tasarlanan tişörtün üretimine ilişkin UNECE blok zinciri platformunun kurulduğunu memnuniyetle duyurmaktayız.

Bu platform sayesinde rejeneratif pamuk tedarik zincirinde izlenebilir teknolojinin uygulanmasına dikkat çekilmekte, bu yolda diğer moda markalarına da önderlik edecek sertifikasyon ve standartlara dair şeffaf uygulamalar sunulmaktadır.”

Onarıcı kaynak kullanımının sadece modanın değil, dünyanın geleceği olduğuna inanan Şirketimiz, kurulduğu günden bu yana sektöründe sürdürülebilirlik alanında öncü uygulamalara imza atmış ve üretim süreçlerinde sürdürülebilirlik performansını iyileştirmeye yönelik devamlı adımlar atmıştır. Bu uygulama ile de dünya çapında ses getiren bir proje hayata geçirilmiştir.”


Bakmadan Geçme