Mopaş Marketçilik halka arz ne zaman?

Sermaye Piyasası Kurulu'na halka arz izahnamesi gönderen şirketlerden biri da Mopaş Marketçilik oldu. Şirketin halka arz detayları yatırımcıların merak konusu oldu. Mopaş Marketçilik halka arz ne zaman? İşte detaylar!

Mopaş Marketçilik halka arz ne zaman?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden biri olan Mopaş Marketçilik, halka arz için hazırlıklara başladı. Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname de yayımlandı. Mopaş Marketçilik halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, detayları araştırmaya başladı.

Mopaş Marketçilik, 40.650.000 lot sermaye artırımı 27.000.000 lot ortak satışı olmak üzere toplam 67.650.000 lotu halka arz edecek. Şirketin halka arz fiyatı, SPK onayının ardından netlik kazanacak. Mopaş Marketçilik halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Halka arz sonrası fiili dolaşım oranı ise %25 şeklinde olacak.

Mopaş Marketçilik'in halka arzdan elde edeceği fonun kullanım yerleri de belli oldu. Şirket, sermaye artırımı yolu ile elde edilecek halka arz gelirinin %40-45'ini yeni mağaza yatırımılarında, %15-20'sini günerş enerjisi santrali yatırımında, %15'ini tarımsal yatırımlarda, %15'ini işletme sermayesinin güçlendirilmesinde ve %10'unu da e-ticaret ve teknoloji yatırımlarında kullanmayı planlıyor.

MOPAŞ MARKETÇİLİK HALKA ARZ NE ZAMAN?

Mopaş Marketçilik halka arzının 2024 yılı içerisinde tamammlanması bekleniyor.

MOPAŞ MARKETÇİLİK HALKA ARZINDA DİĞER DETAYLAR!

Şirket, halka arzda fiyat istikrarı planlamıyor. 1 yıl boyunca sermaye artırımı ve pay satışı yapılmayacağı taahhüt ediliyor. Ayrıca, Mopaş Marketçilik halka arzıdan, günlük 5.400.000 lot olmak üzere 5 gün boyunca alım emri taahhüdü bulunuyor.

Bakmadan Geçme