O haberin etkisi sürüyor! Hisse peş peşe tavan oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören teknoloji şirketi, yaptığı açıklama sonrası dikkatleri üzerine çekti. Şirketin açıklaması ile birlikte borsadaki hisseleri tavan serisi gösterdi. İşte yaşanan tüm detaylar!

O haberin etkisi sürüyor! Hisse peş peşe tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının yeni şirketlerinden biri olan Reeder Teknoloji (REEDR), geçtiğimiz hafta yatırımcıları heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı 2 Şubat tarihli açıklamasında elektrikli araç üretimine başlayacağını belirtmişti. 30 Ağustos 2024 tarihinde ilk test aracını banttan indirmeyi planladığını açıklayan şirket, borsa yatırımcılarının da bir anda dikkatini çekti.

Şirketten gelen KAP açıklamasında, "Şirketimizin yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri ülkemiz ekonomisine kazandırma hedefleri kapsamında Ar-Ge departmanımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu çalışmalar dahilinde %80'i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç üretimi hedefimize uygun olarak, üretim planlamalarını Samsun'daki üretim tesislerimizde yaptığımız elektrikli araç projemizdeki ilk test aracımızı 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkartmayı hedefliyoruz. Elektrikli araç üretimimize ilişkin gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edecektir." ifadelerine yer verilmişti.

TAVAN SERİSİ GÖSTERDİ!

Reeder Teknoloji'den gelen 'elektrikli araç üretimi' açıklaması şirketin hisselerinde tavan serisini sağladı. 1 Şubat 2024 tarihli seansı 28,50 TL'den kapatan REEDR payları, gelen açıklama ile birlikte 2 Şubat tarihinde tavan fiyat olan 31,34 TL'ye yükselmişti. 5 Şubat 2024 tarihinde de bu haberin etkisini yaşayan REEDR hissesi, yine tavan fiyata yükseldi. 

Seansa tavan fiyat olan 34,46 TL'den başlayan Reeder Teknoloji hisselerinde, saat 11.50 itibariyle bu fiyat devam ediyor. Hissede aynı zamanda tarihi zirve fiyatı da yenilenmiş oldu.

O haberin etkisi sürüyor! Hisse peş peşe tavan oldu!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme