Pegasus hisse fiyatı neden düştü, PGSUS bölündü mü?

Borsa İstanbul'un güçlü şirketlerinden Pegasus (PGSUS), bedelsiz sermaye artırımına gitti. Şirketin hisse fiyatının düşmüş olduğunu görenler, konuyu internette araştırmaya başladı. Pegasus hisse fiyatı neden düştü, PGSUS bölündü mü?

Pegasus hisse fiyatı neden düştü, PGSUS bölündü mü?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören köklü şirketlerden Pegasus Hava Taşımacılığı (PGSUS), %388,75 oranında bedelsiz sermaye artırımına başladı. Şirketin hissedarlarına bedelsiz pay dağıtımı gerçekleştirildi. PGSUS hisselerinde fiyatın düşmüş olduğunu gören yatırımcılar, sebebi araştırıyor. İşte detaylar!

PEGASUS HİSSE FİYATI NEDEN DÜŞTÜ?

Pegasus'un Borsa İstanbul'da işlem gören payları, 13 Mayıs tarihli seansı 983 TL'den kapattı. Hisse, 14 Mayıs tarihli seansta ise yaklaşık 2023 TL'den işlem görüyor. Bunun sebebi, şirketin bedelsiz sermaye artırımı yapması. PGSUS yatırımcılarına %388,75995 oranında bedelsiz pay dağıtımı yapıldı. Örneğin; 100 lot PGSUS hissesi olan yatırımcının lot sayısı 488,75995'e yükseldi. Bedelsiz sermaye artırımından dolayı, şirketin hisse fiyatında da bölünmeye gidildi. PGSUS hissesi bu sebepten ötürü 203 TL'li fiyatlardan seansa başladı.

Pegasus hisse fiyatı neden düştü, PGSUS bölündü mü?

YENİ SERMAYESİ 500 MİLYON TL OLDU!

Pegasus, bedelsiz sermaye artırımı ile birlikte sermayesini yükseltti. Şirketin 102.299.707 TL olan sermayesi, 500.000.000 TL'ye çıkarıldı. Kayıtlı sermaye tavanı da 500.000.000 TL olan Pegasus Hava Taşımacılığı, bu bedelsiz sermaye artırımı ile birlikte, sermaye tavanına ulaşmış oldu.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme