Şirketin rekor başvurusu onaylandı, hisseleri tavan gördü!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay alan şirketin hisseleri, borsada tavan fiyata yükseldi! PARAM OLSA…

Şirketin rekor başvurusu onaylandı, hisseleri tavan gördü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alan şirketin hisseleri, borsada tavan fiyata yükseldi!

Sermaye Piyasası Kurulu, 10 Kasım tarihinde Mia Teknoloji’nin bedelsiz sermaye artırımına onay vermişti. Gelen bu onayla birlikte, dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Mia Teknoloji, aynı zamanda yatırımcıyı da çekti. Şirketin hisseleri, 13 Kasım Pazartesi tarihli seansa tavan fiyattan başladı.

MART AYINDA KARAR ALINMIŞTI

Borsa İstanbul’un önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Mia Teknoloji, 2023 Mart ayında bedelsiz sermaye artırımı kararı almıştı. Şirketin %1200 oranındaki bedelsiz sermaye artırımına, yaklaşık 8 ay sonra SPK’dan onay geldi. Gelen bu haberle birlikte yatırımcıların meraklı bekleyişi de son bulmuş oldu.

100 HİSSE 1300 OLACAK!

Mia Teknoloji’nin bedelsiz sermaye artırımında yatırımcılara %1200 bedelsiz pay tanınacak. Örneğin; portföyünde 100 MIATK hissesi bulunan yatırımcıların hisse adedi bölünme sonrası 1300’e yükselecek. Ancak; aynı zamanda şirketin hisse fiyatında da aynı oranda bölünmeye gidilecek.

TAVAN FİYATA YÜKSELDİ

10 Kasım Cuma günü bedelsiz sermaye artırımı için SPK’dan onay alan Mia Teknoloji’nin Borsa İstanbul’da işlem gören hisseleri, 13 Kasım Pazartesi günü tavan fiyattan açılış yaptı. Cuma günkü seansı 674 TL’den kapatan MIATK, Pazartesi günü tavan fiyat olan 741 TL’den açıldı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme