Son 1 yılın en çok düşen 3 hissesi, yatırımcıyı da perişan etti!

Borsa İstanbul'da 2023 Mayıs ayı sonrasındaki ralliye de ayak uyduramayan 3 hisse, tarihi zirvesinden epey uzaklaştı. Yatırımcıları adeta perişan eden hisseler, son 1 yılda `'ın üzerinde değer kaybetti! İşte son 1 yılın en çok düşen 3 hissesi!

Son 1 yılın en çok düşen 3 hissesi, yatırımcıyı da perişan etti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'daki sert düşüş sürerken 2023 yılında en çok düşen 3 hisse de dikkat çekti. Son 1 yılda yatırmcıların parasını adeta pula çeviren 3 hissede kayıplar derinleşmeye başladı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Çan2 Termik A.Ş., Penta Teknoloji ve İmaş Makina hisseleri, tarihi zirve fiyatlarından uzak oynarken, aynı zamanda 2023 Mayıs ayının ardından yaşanan borsa rallisine de ayak uyduramadı. İşte o hisselerde yaşanan gelişmeler!

ÇAN 2 TERMİK, TARİHİ ZİRVESİNDEN %77 UZAKTA!

Çan 2 Termik A.Ş. (CANTE) hisseleri, halka arzın ardından aslında yatırımcılara en çok para kazandıran hisselerden biriydi. CANTE yatırımcıları, halka arz sonrası çok ciddi prim elde etti. Ancak daha sonra düşüş kaydeden CANTE, tarihi zirvesinden %77 uzaklaştı. Bedelsiz sermaye artırımı sonrası bölünme fiyatı ile zirve fiyatı 71,90 TL olan CANTE, şu sıralar 16 TL'nin biraz üzerinde işlem görüyor. CANTE, son 1 yılda ise %65'in üzerinde değer kaybetti.

Son 1 yılın en çok düşen 3 hissesi, yatırımcıyı da perişan etti!

PENTA TARİHİ ZİRVESİNDEN %80 UZAKLAŞTI!

2021 yılı halka arzlarından biri olan Penta Teknoloji de halka arz sonrası tıpkı CANTE gibi ciddi primlenen hisselerden biri olarak dikkat çekmişti. Yatırımcılarının ceplerini dolduran PENTA'da ne olduysa bedelsiz sermaye artırımı sonrası oldu. Hisselerin bölünmesinin ardından ciddi düşüş kaydeden PENTA, 2023 yılının en çok kaybettiren hisselerinden biri olarak kayıtlara geçti. Bölünme sonrası fiyat ile tarihi zirvesi 86 TL olan PENTA, bu zirveden %80 uzaklaştı. Hisse aynı zamanda son 1 yılda da %65'in üzerinde değer kaybetti. PENTA hisseleri şu sıralar 17 TL fiyatlardan işlem görüyor.

Son 1 yılın en çok düşen 3 hissesi, yatırımcıyı da perişan etti!

İMAŞ MAKİNA DA TARİHİ ZİRVEDEN %83 UZAKTA!

İmaş Makina da halk arz sonrası CANTE ve PENTA gibi ciddi oranda primlenen hisselerden biri oldu. Yine bu hissede de ne olduysa PENTA gibi bedelsiz sermaye artırımı sonrası oldu. Hisselerin bölünmesinin ardından bir türlü toparlanamayan IMASM hisseleri, yatırımcılarına 2023 yılında en çok kaybettiren hisselerden biri oldu. IMASM, bölünme sonrası fiyat olan tarihi zirvesi 75 TL'den %83 uzaklaştı. Son yılda %65'in üzerinde değer kaybeden IMASM, şu sıralar ise 12 TL fiyatlardan işlem görüyor.

Son 1 yılın en çok düşen 3 hissesi, yatırımcıyı da perişan etti!

Son 1 yılın en çok düşen 3 hissesi, yatırımcıyı da perişan etti!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.