Açıklama yetmedi, dev şirketin hisseleri taban taban!

Borsa İstanbul'un güçlü şirketlerinden Gübre Fabrikaları'nda sert düşüş sürüyor. Şirket, geçtiğimiz akşam açıklama yapmıştı. Ancak, yapılan açıklamaya rağmen GUBRF hisseleri bugün de taban fiyattan açıldı.

Açıklama yetmedi, dev şirketin hisseleri taban taban!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olan Gübre Fabrikaları, son zamanlarda borsadaki düşüşü ile dikkat çekiyor. Şirketin bu denli sert düşmesi yatırımcıları endişelendirirken düşüş aynı zamanda Borsa İstanbul 100 endeksini de baskılıyor. Gübretaş hisselerindeki düşüşün sebebi de birçok yatırımcı tarafından merak ediliyor. Öncelikle hisselerdeki düşüşün ne zaman ve neden başladığını sizler için detaylandıralım.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

GÜBRE FABRİKALARI (GUBRF) HİSSELERİ NEDEN DÜŞÜYOR?

Gübre Fabrikaları T.A.Ş., geçtiğimiz hafta pazartesi günü (18 Aralık 2023) Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden bir açıklamada bulundu. Şirket, geçtiğimiz aylarda Sermaye Piyasası Kurulu'na %300 oranında bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu iletmişti. Gübra Fabrikaları, 18 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada SPK'nın bu başvuruyu reddettiğini açıklamıştı. İşte GUBRF hisselerindeki taban serisi tam da o gün ve gelen bu haberle birlikte başladı.

O GÜNDEN SONRA HER GÜN TABAN FİYATA OTURDU!

Gübre Fabrikaları'nın 18 Aralık tarihinde yaptığı 'bedelsiz sermaye artırımının reddi' açıklamasından sonra hisse her gün taban fiyattan kapandı. GUBRF hisseleri açıklama gelmeden önce 360 TL dolaylarında işlem görüyordu. 26 Aralık tarihli seansta da taban fiyata oturan GUBRF hisseleri, o günden bu yana %50'nin üzerinde değer kaybederek 172,60 TL'ye kadar geriledi.

DÜN AÇIKLAMA GELMİŞTİ, ANCAK YETMEDİ!

Gübre Fabrikaları, 25 Aralık 2023 tarihli akşam saatlerinde KAP üzerinde bir duyuruda daha bulundu. Şirket yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Geçen haftadan bu yana Borsa İstanbul'da Şirket paylarımızın fiyatında yaşanan düşüş ile ilgili olarak yatırımcılardan yoğun sorular gelmektedir. 

Şirketimiz pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır. Şirketimiz, bağlı ortaklıklarımız ve iştiraklerimiz olağan rutin faaliyetlerine devam etmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Gübre Fabrikaları T.A.Ş.'den gelen açıklama yatırımcıyı tatmin etmemiş olacak ki hisse bu açıklamanın ardından yine taban fiyattan açılış yaptı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Yorumlar 1
AKİF AN 27 Aralık 2023 20:38

Bu devletin şirketi böyle yapıyorsa borsada diğer şirketleri eleştirmeye hiç gerek yok lafın kısası faizler yüksek bankalar şirketlere kredi vermiyor devlet başınızın çaresine bakın size bir kıyak borsaya girin yatırımcıları soyun spk yetkililer umrunda değil.

Bakmadan Geçme